Acum citesti
Model A, cadru de cursieră de carbon la comandă de la Werkings

Werking-Cycles_Model-A_custom-carbon-road-bike-frame_complete-600x400Producătorul italian de cadre custom Werking Cycles începe producţia noului cadru de cursieră Model A. Cadrul construit din tuburi este fabricat complet manual în atelierele lor din nordul italiei, nu departe de Lacul Garda. Werking şi-a propus să ofere clienţilor biciclete şi componente unice, complet dimensionate special pentru fiecare ciclist. În timp ce ei produc şi câteva piese mai mici cum ar fi tija de şa cu două şuruburi 165 sau un suport de GPS compatibil cu aproape orice dispozitiv de pe piaţă, activitatea lor principală este producţia de cadre.

Fiecare cadru Werking este produs la comandă în Trentino, deci totul este special, de la geometrie la detaliile de finisaj. Modelul A este construit din tuburi cu joncţiuni suprapuse, tehnologie simplă care permite o mare libertate pentru dimensiuni şi unghiuri. Tuburile cadrului sunt în mare parte cilindrice pentru un aspect clasic, dar chainstay-urile sunt cu profil rectangular pentru o rigiditate maximă- Pentru seatstay-uri este folosită o piesă fabricată dintr-o singură bucată care asigură rigiditate laterală şi amortizare pe verticală.

Werking-Cycles_Model-A_custom-carbon-road-bike-frame_complete_rear-3-4Cadrul are headset tapered şi monobloc clasic filetat cu inserţie de aluminiu, dar la comandă se poate fabrica şi cu monobloc de diferite standarde PressFit. Toate cablurile sunt rutate intern, cu porturi modulare care pot fi configurate atât pentru cabluri mecanice cât şi pentru cele electrice.

Cadrul are o greutate de 800-900 g, greutatea pentru un Model A de 54 cm fiind de 850 g cu o finisare cu carbonul expus. Vopseaua mai complicată poate afecta greutatea finală. Cadrul poate fi vopsit după dorinţa clientului la preţ suplimentar, în preţul standard fiind incluse patru culori standard.

Werking-Cycles_Model-A_custom-carbon-road-bike-frame_complete_front-3-4Preţul pentru un cadru este de 2340 Euro sau 2800 Euro cu o furcă Deda şi cu cuveţi Chris King incluse în pachet. O bicicletă completă începe de la 4400 Euro.

După Model A va urma un nou cadru, Model S, care este momentan în teste. Acesta va include toptube, downtube şi seatstay-uri cu formă specifică pentru o aerodinamică şi o rigiditate îmbunătăţite.

Pentru mai multe informaţii sau comenzi puteţi accesa site-ul producătorului.

Informaţii preluate de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen + 18 =