Acum citesti
Maria Leijerstam este prima femeie care a pedalat la Polul Sud

Maria Leijerstam, în vârstă de 35 de ani, este prima femeie care a pedalat la Polul Sud, devansând totodată doi alți pretendenți care au ales bicicleta pentru a ajunge în același punct. Distanța acoperită a fost de 800 de km, pe care a reușit s-o parcurgă în nu mai puțin de 10 zile.

leijerstam_2

Iar marea aventură nu a fost lipsită de peripeții, aceasta având de înfruntat un ger năpraznic, furtuni de zăpadă sau crevasele care i s-au arătat în cale. Față de ceilalți doi competitori, care au ales câte un Fat Bike, Maria a pedalat pe un Trike cu roți de Fat Bike, acesta putând fi și avantajul important pe care l-a avut în fața celor doi bărbați.

leijerstam_1

Mama sa a declarat că succesul s-a datorat în primul rând pregătirii fizice și psihice dar mai ales de pura determinare, care o carcterizează în general pe fiica sa. Maria a pornit de la baza rusească Novo în data de 16 decembrie, alegând o rută mai puțin dificilă decât cea aleasă de rivalii ei.

În 1911, norvegianul Roald Amundsen a fost primul om care a ajuns la Polul Sud, utilizând skiuri cu o lungime de 2 metri.

via BBC

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen − two =