Acum citesti
Maratonul Vinul 2016: Răzvan Jugănaru pe locul 1, Bacchus mulțumit

Se spune că atunci când cineva pornește o discuție despre vreme, fie nu are ce alte cuvinte să-ți adeseze, fie este plictisit de interlocutorul său. Dacă mă gândesc mai bine, există două curse în România pe marginea cărora vremea poate fi un subiect de discuție și nu neapărat unul pe care-l abordezi din cele două motive de mai sus. La Maratonul Vinului una din probleme a fost mereu căldura mare. De aceea, am tot văzut cum competiția a fost mutată spre finele primăverii, mai degrabă decât în toiul verii. Astăzi însă, la a 6a ediție, concurenții au avut parte de o vreme perfectă, în sfârșit: nu mai mult de 24 de grade și soare cu nori.

marvin1
Pregătiți de atac, pe un flanc diferit, poate neașteptat, cu Jugănaru în calitate de conducător.

Acest concurs mi s-a părut mereu unul cu un vibe relaxat și pot trage aceeași concluzie după al 5lea an în care iau parte la Maratonul Vinului ca spectator. Puțină încordare, multă concentrare în prima sută, apoi zâmbete și multe glume pe traseu.

Astăzi au existat 4 trasee, unul cu o tură de 4 km pentru copii și alte 3, din care două competitive. Cursa a fost de tip XCO, iar asta înseamnă că cei prezenți au trebuit a parcurge una, două sau trei ture a câte 18 km, cu mențiunea că cei care au ales traseul cel mai scurt, nu au fost premiați. La tura lungă, Răzvan Jugănaru și Alexandru Stancu, ambii de la Dinamo-BikeXpert și ambii din Câmpulung au fost primii sosiți, urmați la câteva secunde de Ciprian Comișan, de la aceeași echipă, dar nu din același oraș. Astfel, BikeXpert și-a asigurat o nouă triplă în cadrul competiției de la Urlați.

DSCF6791
Pe ei trebuie să-i încurajăm cel mai mult și să le ofrim tot sprijinul și atenția necesară.
DSCF6797
Mici, însă pasiunea ciclismului deja le curge prin vene. Tu la ce vârstă ai participat la primul maraton?
DSCF6800
Pare statică, dar este în mișcare. Adrian Dumitru se încălzește înainte de start.
DSCF6801
Fără dar și poate, cea mai exclusivistă, scumpă și bestială bicicletă de astăzi.
DSCF6818
Impresionantă viteza pe care Jugănaru și Stancu o aveau pe urcarea prin vie. Uneori chiar e bine să stai să privești.
DSCF6833
Tymy Păcurar aruncă o privire după cei pe care-i urmărește.
DSCF6837
Vlad Urzică, deja pe modul de răcire al sistemului. După figura frumoasă și poate neașteptată de la Prima Evadare, astăzi ocupă locul 1 la categoria de vârstă.
DSCF6885
Și F64 are echipă de ciclism. Good work!
DSCF6986
Pedalare în forță pentru fotografie. Mi-am respectat promisiunea și am publicat-o.
DSCF6989
Cum spuneam, lume veselă. Filip Ciurel se dezlănțuie.
DSCF7245
Poziția corectă în viraj. Bogdan Dumitru trage tare pentru a-i prinde pe ceilalți din urmă.

La feminin, cursa a fost de tip Open, iar podium a fost completat în ordinea sosirii la finish de către Karina Bonta, Dointa Titei și Lavinia Iancu. Irina Dumitru a fost marea absentă, care încă se reface după o răceală puternică, neavând astfel ocazia de a concura acasă.

Cât despre traseu, acesta a fost 99% uscat, cei 1% fiind rezervați pentru cele două bălți mai mari. Diferența de nivel pe tur a fost de 400 de metri, așadar 1.200m în total pentru cei care au ales varianta cea mai lungă. În orice caz, un traseu care poate fi parcurs fără nicio problemă și cu o cursieră de gravel, fără porțiuni tehnice și cu urcări care pot fi abordate cu rapoarte ceva mai mici.

DSC_0358
Maratonul Vinului poate fi o cursă strânsă…
DSCF7373
…sau o simplă plimbare relaxantă.
DSC_0952
Abordarea unei bălți cu noroi, varianta 1.
DSC_1002
Și varianta 2.
DSCF7338
Aceeași voluntari deja de ani de zile. Este plăcut să îi revezi.
DSCF7400
Niciun loc pe podium astăzi? Nicio problemă! 🙂
DSCF7411
Jugănaru, victorios și bucuros.
DSCF7428
Biciclete pe toate gardurile.

Acestea fiind spuse, astăzi mi-a lipsit forfota mare de altă dată, acea călcare în picioare de pe străzile centrale ale Urlațiului, de la start plecând un pic peste 450 de concurenți. În orice caz, abia aștept să ne vedem cu bine și la anul, la competiția care este mereu acompaniată de soare.

Dragoș Mitroi
Urlați, Jud. Prahova

Notă: fotografiile realizate în cadrul competiției vor fi publicate în cursul zilei de mâine pe wall-ul nostru de facebook. Chiar dacă nu văd pot spune cu exactitate ora, cu siguranță luni dimineață fiecare dintre voi se va putea bucura de ele.

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 4 =