Acum citesti
Manetă de schimbător cu o singură padelă, de la Promax

Dacă până în prezent eram familiarizați cu schimbătoarele secvențiale cu două padele, de acum înainte s-ar putea să ne obișnuim cu cele care sunt dotate cu monopadelă. Shifter-ul proaspăt prezentat de Promax, se află momentan în stadiul de prototip, dar este perfect funcțional și este compatibil cu schimbătoarele Shimano (2:1). Pe viitor, există posibilitatea de a crea un astfel de shifter și pentru schimbătoarele de pinioane Sram (1:1).

promax_single_lever_2

Cum funcționează? Pentru a schimba într-o viteză superioară (pinion mic), trebuie să apeși pe manetă în jos. Pentru a urca lanțul într-o viteză inferioară (pinion mare), va trebui să tragi de manetă în jos (asemenea shifter-elor cu care ești deja obișnuit). Momentan, acest shifter poate schimba doar câte un pinion, cei de la Promax declarând că forma manetei este momentan provizorie, deoarece în funcție de disciplină, poate avea o poziționare și o formă diferită.

promax_single_lever_1

Acest produs vine și cu câteva avantaje: greutate mai mică, (aparent) mai ușor de acționat, poziționarea manetei după bunul plac și menținerea degentului arătător în permanență pe maneta de frână. Detalii despre preț sau data lansării nu au fost încă făcute publice.

Ce părere ai despre noul shifter de la Promax? Ai renunța la cel clasic pentru acesta?

via Promax

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 4 =