Acum citesti
Mai mulți sportivi români prezenți la Cupa Mondială de XCO de la Albstadt

Când spui Cupa Mondială te gândești automat la cele mai faine momente la care poți asista din perspectiva unui spectator. Iubesc concursurile locale, însă Cupa Mondială este acel nivel suprem, unde rămâi impresionat de fiecare detaliu, de la organizare, la traseu, la spectatori și nu în ultimul rând, la concurenți. Cum zilele aceastea am fost prezent la Cupa Mondială de XCO de la Albstadt, pot spune că mi-am îndeplinit din nou visul. Așa cum se întâmplă an de an. Însă de data aceasta a fost un pic diferit… Mai mulți sportivi români și-au anunțat prezența aici, iar asta m-a făcut să pot trăi emoția concursului la un cu totul alt nivel.

DSCF7728
Bicicleta lui Julien Absalon în mijlocul atenției.
DSCF7743
Jaroslav Kulhavy a intrat din nou în joc. Toată lumea este curioasă cum se va descurca pe traseu, căci pe autostradă, este as la volanul Maserati-ului pe care îl conduce.
DSCF7760
Roți bike ahead? Da, aș vrea un set, mulțumesc! Aspect spectaculos pe care-l poți obține pentru prețul a 4 biciclete entry-level.
DSCF7786
De la stânga la dreapta: Florian Vogel, …de fapt, stai! Florian Vogel = Focus. Na gata, că am zis-o!
DSCF7798
Yes, you are pretty! And the bike too!
DSCF7804
Mecanicii se asigură că totul funcționează ca la carte.
DSCF7821
Tudor Oprea, sâmbătă, la antrenamente.
DSCF7890
Lucian Logigan pe ultima porțiune de coborâre a traseului, tot la antrenamente.
DSCF7534
Bicicleta lui Tudor Oprea, așteptându-l.

După ce am dat o tură pe la corturile marilor echipe, m-am refugiat pentru ceva timp cu cei de la BikeXpert, unde forfota era mare: Attila Malnasi și Levente Bartha urmau să ia startul în cursa dedicată juniorilor, alături de un alt sportiv român cu o creștere ce promite mult, Roberto Burță de la Scott-Geiger Team.

DSCF8117
Cam așa se procedează: 1.Obții numerele de concurs și chip-ul…
DSCF8118
2.Montezi chipul…
DSCF8122
3.Te asiguri că totul este lubrifiat…
DSCF8126
4.Mai ai o mică discuție cu Vlad Sabău înainte de cursă… apoi, fuga la start!

Cursa juniorilor a fost cel puțin palpitantă, aceștia descurcându-se bine pe traseul dificil de aici de la Albstadt. Roberto Burță a fost cel care a reușit cel mai bun loc dintre sportivii români, însă la ora redactării acestui articol, rezultatele oficiale nu erau publicate pe site-ul UCI. A fost urmat de către Attila Malnasi, iar apoi de Levente Bartha.

DSCF8152
Robero Burță în acțiune, cu un parcurs bun astăzi la Albstadt.
DSCF8153
Atilla Malnasi nu s-a lăsat depășit ușor pe această secțiune. De fapt, nu s-a lăsat deloc.
DSCF8172
Levente Bartha pe secțiunea de rădăcini. Cu traseul uscat, nimeni nu a întâmpinat vreo problemă serioasă.

Duminică (22 mai) ne așteaptă o nouă rundă, de data aceasta la categoria Elite, unde România va fi reprezentată de Tudor Oprea (Nr. 93), Lucian Logigan (Nr. 113), ambii de la Scott-Geiger Team, Vlad Sabău (nr. 139) – Cannondale și Bogdan Duca (Nr. 157), de la Scott-Geiger Team. BikeXpert îl va lansa în cursă pe Ede Molnar, însă la categoria U23. De reținut că veți putea urmări cursa de la elite, live, pe Red Bull TV, accesând acest link. Le ținem tuturor pumnii strânși și le dorim multă baftă!

Dragoș Mitroi
Albstadt, Germania

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 + 13 =