Acum citesti
Lauf a reproiectat braţele noii furci cu amortizare cu lame Trail Racer Boost

Lauf Forks, producătorul inconfudabilelor furci cu suspensie cu lame care sunt atât de dezbătute şi controversate în ultima vreme, a prezentat a doua generaţie a furcii Trail Racer 29er. Denumită TR Boost, aceasta acceptă noul standard pentru butuci Boost de 110mm. Modificarea le-a dat ocazia să revizuiască şi designul general, venind cu îmbunătăţiri în funcţionare şi aspect.

Noua TR Boost vine cu o greutate de 1040g, un pic mai mult decât modelul original de 980 g care este încă disponibil. Este posibil până la lansare să mai scadă greutatea, furcile de test având doar 971 g. Dar cum furca a devenit mai lată, e de aşteptat o creştere în greutate.

lauf-trail-racer-boost-leaf-spring-suspension-fork-07-600x400

Braţele coroanei sunt mai groase, fiind nevoie de câteva grame în plus de carbon în zona asta pentru a le întări. Furca devine mai lată cu 10 mm pentru a accepta lăţimea de ax a butucilor Boost de 15×110 mm. Secţiunea mai mare a braţelor a făcut furca mai rigidă lateral şi frontal. Unii din cei ce au testat-o spun că la frânare foarte puternică pe faţă, rigiditatea sporită se simte. Distanţa ax-cuvete rîmâne la fel, de 485 mm, iar pentru că este o furcă pe standar Boost, aceptă fără probleme anvelope şi roţi de 27.5+, dimensiunile maxime de anvelope acceptate fiind 29×2.5 şi 27.5×3.0. Momentan nu există o furcă Boost specială pentru roţi de 27.5, aceasta funcţionează oficial cu standardul 27.5+.

lauf-trail-racer-boost-leaf-spring-suspension-fork-01Există în continuare două tipuri de arcuri, de flexibilitate diferită, unul pentru ciclişti de la 65 kg în sus şi unul, mult mai uşor, pentru ciclişti sub 70 kg.

lauf-trail-racer-boost-leaf-spring-suspension-fork-10-600x400Lauf a anunţat că furca lor va ieşi pe piaţă înaintea modelelor Rockshox şi Fox pentru butuci Boost, deci lucrează la modelul acesta de ceva vreme. Disponibilă din septembrie, preţul va fi de 990$. Furcile originale Trail Racer 29er şi 27.5 rămân neschimbate.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 1 =