Acum citesti
Julien Absalon este noul campion mondial la Cross Country

absalonJulien Absalon, de la BMC Mountainbike Racing, este noul campion mondial la Cross Country, reușind să se impună în fața fostului campion mondial, elvețianul Nino Schurter, după un sezon cât se poate de captivant, dată fiind lupta dintre cei doi. Francezul a câștigat a 5lea titlu din carieră, victoria sa de ieri de la Hafjell, Norvegia, fiind decisivă în acest sens. Acesta l-a devansat pe elvețianul de la Scott cu 1 minut și 51 de secunde. Italinaul Marco Fontana, de la Cannondale, a reușit să termine al 3lea, la 3:28 minute după Absalon.

Cursa de ieri a fost cât se poate de captivantă, dat fiind startul în forță a lui Schurter și căzătura lui Absalon din prima tură. În orice caz, francezul a tras ca să recupereze, iar în tura a 6a a reușit să-l depășească decisiv pe elevețian, având deja un avantaj de 34 de secunde la finele turei. În ultima tură acesta nu a mai făcut altceva decât să continue să se distanțeze spre victorie.

Palmaresul lui Absalon este cât se poate de impresionant: are deja 5 titluri mondiale la activ câștigând primul titlu mondial în 2007, dar și aurul Olimpic în 2004 și 2008.

În cursa de ieri, Absalon a utilizat pentru prima data o bicicletă full-suspension, 29er, care se pare că a fost și cea mai bună decizie, deoarece a reușit să țină pasul cu Schurter pe secțiunile de coborâre, o decizie strategică cel puțin inspirată a celor de la BMC.

bmc_absalon
BMC fourstroke FS01 29er pe care francezul a câștigat ieri în Norvegia.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 + twenty =