Acum citesti
Jaegher Ascender Pure + Classified e o cursieră all-road custom din inox cu 1x 2x Di2 pentru Tom Boonen

Producătorul belgian de biciclete Jaegher și producătorul de butuci cu 2 viteze interne Classified s-au reunit în Flandra pentru a crea cea mai tare cursieră all-seazon 1x pentru campionul curselor clasice belgiene, Tom Boonen. Au început cu cadrul premium custom din inox Jaegher Ascender Pure și este una dinte primele biciclete ce primește butucul unic Classified Cycling cu două rapoarte interne comandate electronic ce dublează rapoartele transmisiei Dura-Ace Di2 cu o singură foaie.

În timp ce modelul Jaegher + Classified are un preț departe de posibilitățile unui client normal, Jaegher oferă echipări complete Classified 1x 2x la jumătate din preț.

Ascender Pure ”Perfect Bomb” a lui Boonen nu e prima cursieră premium din oțel de la producătorul flamand Jaegher. Echipate mereu cu furci ENVE în culori asortate, bicicletele Jaegher au fost unele dintre primele ce au folosit furca lor all-road acum câțiva ani. Construit la jumătatea distanței dintre Bruges și Ghent de o echipă de fabricanți de cadre din oțel aflați la a patra generație, Jaegher oferă un echilibru între tradiție și modernism încă din 2012. De aceea colaborarea cu producătorii ”schimbătorului față virtual” Classified Cycling are cu adevărat sens.

Iar cum Boonen a investit mult în producătorul transmisiei, a fost scuza perfectă să creeze o cursieră din oțel inspirată de cursele clasice desfășurate pe vremea capricioasă flamandă.

Bicicleta Ascender Pure e cea mai scumpă făcută vreodată de Jaegher. Sudată din tuburi de inox Columbus XCR, aceasta oferă cel mai bun echilibru între greutatea mică (de 1400 g) și rigiditate. Setul cadru finisat are prețul de 4390 Euro și include geometrie complet personalizată și o furcă ENVE asortată, fie cu finisaj natural șlefuit și logo-uri cu tratament ceramic, fie cu vopsea clasică. Frânele pe disc sunt oferite standard, dar există și opțiunea frânelor pe jantă. Cadrul mai oferă rutare internă, monobloc T47, tijă de șa de diametrul dorit, ax thru de 12 mm, compatibilitate cu orice transmisie și spațiu pentru anvelope de 32 mm.

Toate cadrele Jaegher includ un dropout stâng proprietar, fără costuri suplimentare, care permit o integrare elegantă cu butucul smart Classified cu ax thru.

Pentru a face sistemul Classified să funcționeze, bicicleta lui Boonen combină butucul Classified wireless cu rapoarte interne cu o transmisie Shimano Di2. Bicicleta conține de fapt roțile din carbon Classified CF R50, caseta proprie Classified 11-27t, un schimbător spate Ultegra RX8050 pentru sistemul clutch inclus, manete și frâne Dura-Ace R9170 și un angrenaj din carbon THM Clavicula cu o singură foaie Digirit de 52t.

Butucul cu viteze interne Classified transformă practic transmisia într-una semi-compactă 52/36 x 11-27. În același timp CLassified spune că transmisia e mai sigură și mai rezistentă la rulaj pe ploaie și noroi și poate schimba vitezele la o solicitare de 1000 W în doar 150 milisecunde.

Greutatea este aproape la fel cu cea a unei transmisii 2x Di2 pe care o înlocuiește. Bicicleta premium a lui Boonen are o greutate puțin sub 8 kg, chiar și dacă sunt folosite tuburile cu diametrul cel mai mare XCR de la Jaegher pentru a crește rigiditatea. Nu e o bicicletă foarte ușoară, dar în afară de angrenajul THM, ghidonul Ulna și șaua Berk, restul componentelor sunt aproape rezonabile. Prețul întregii biciclete este însă aproximat la 12500 Euro.

Cum Jaegher oferă acum sistemul Classified Cycling pe toate modelele sale, este posibilă cheltuirea unei sume mai mici, Patru alte modele de șosea, all-road și gravel sunt disponibile, toate cu geometrie personalizată și cu prețuri pentru cadru începând de la 3695 Euro.

Chiar dacă ar putea să folosească componente mai ieftine, Jaegher insistă pe echipările GRX și Ultegra Di2 pentru performanța maximă a transmisie 1x cu butuc Classified.

Modelul standard Hurricane Unlimited cu GRX Di2 și Classified are prețul de 7200 Euro și spațiu pentru anvelope de 700×47 mm sau 650×2.2. Versiunea cu GRX mecanic costă 6500 Euro.

Există și o versiune mai ieftină Hurricane Unlimited fără butucul Classified dar echipată co noul grup Campagnolo Ekar 1×13, prețul fiind de 5590 Euro, dar și o versiune cu Shimano GRX 810 2x la 5790 Euro.

Toate bicicletele Jaegher sunt fabricate la comandă, cu geometrie personalizată, în Flandra, Belgia. Durata producției e de 8-12 săptămâni iar livrările se fac oriunde în lume.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − nineteen =