Acum citesti
Întoarcerea bicicletei de downhill legendară, Intense M1

Intense M1 este probabil cea mai lengendară bicicletă de downhill din istorie, iar din anul 2024 va reveni pe bune. Prototipul testat în cadrul Cupelor Mondiale de Downhill va fi disponibil cu cadrul din aluminiu din primăvara următoare.

În anii 90, Intense M1 a fost bicicleta de downhill supremă. Entuziastmul era atăt de mare încâ unele echipă au rebrand-uit cadrul lui M1 în Cupele Mondiale. Chris Kovarik, pe un M1, a reușit să câștige la Fort William la o distanță de 14 secunde de locul doi. Acum Intense vrea să readucă acel spirit înapoi după multe teste și nenumărate experimete. Din primăvara anului 2024, bicicleta, care a fost testată intensiv în Cupele Mondiale de către Aaron Gwin și Dakotah Norton, va fi lansată sub denumirea de noul Intense M1.

Intense M1 – Informații

Informațiile despre Intense M1 publicate pe site-ul propriu al brand-ului sunt deocamdată incomplete. Nu există informații în legătură cu prețurile, echipările sau geometria bicicletei. În orice caz, sunt discuții cu referire la perioada lansării acestui model, anume în primavăra anului 2024. Cum bicicleta are un cadru din aluminiu care livrează o cursă a suspensiei de 203 mm, este destinată traseelor super tehnice și rapide din cadrul Cupelor Mondiale de Downhill.

  • Materialul cadrului – Aluminiu
  • Cursa suspensiilor – 203 mm (față) / 203 mm (spate)
  • Sistemul suspensiiei de spate are șase puncte de pivotare
  • Dimensiunea roților – Mullet / 29 inch (față) / 27,5 (spate)
  • Caracteristici speciale –  cadru construit din aluminiu 6061, rutarea externă a cablurilor, geometrie adjustabilă, lungimea chainstay-ului adjustabilă
  • Dimensiunea cadrului – nespecificat
  • Disponibilitate – Primăvara anului 2024
  • Preț – nespecificat
Photo credit: Moritz Zimmerman – Dakotah Norton pe prototip

Lucrările la noul Intense M1 au început în anul 2019 când echipa Intense Factory Racing a trecut de modelul M29 la noul M279 cu roțile în format mullet. După trei ani și numeroase teste pe aluminiu, echipa din Cupa Mondială a prezentat la începutul anului 2022 noul prototip denumit M279 HP1. Adăugarea în denumire a HP1 sugera că suspesiile bicicletei lucrează pe un pivot înalt (high pivot). Acest sistem a fost văzut pentru prima oară văzut pe o bicicletă Intense.

Photo credit: Johanes Herden – Intense M1 1997

În ciuda succeselor din cadrul Cupelor Mondiale, echipa Intense Factory Racing a decis ca la sfârșitul anului 2022 să înceapă lucrările pentru un prototip complet nou. Așa s-a născut Intense M279 HP6 care este acum șablonul modelului M1. Potrivit brand-ului Intense, suspensia dispune de șase puncte de pivotare care lucrează pe un pivot înalt (high-pivot).

Intense M279 HP1

Noul Intense M1 livrează 203 mm cursă a suspensiilor atât în față, cât și în spate. Pentru a adapta bicicleta la diferite tipuri de traseu, Intense vine cu două opțiuni de schimbare a progresivității, iar chainstay-ul potrivit pozelor este de asemenea adjustabil. Mai multe detalii despre geometrie sau progresivitate nu sunt disponibile. Dar, ce știm este că munca depusă pentru construirea modelului a fost rasplătitită cu clasarea pe locul 2 a lui Dakotah Norton la Loundevielle, iar la scurt timp a câștigat US Open.

Via Intense

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × 3 =