Acum citesti
Intersecția distracției cu performanța: Velo Academy Bucharest

Bicicleta este unul dintre acele lucruri nelipsite din copilărie, fiind nenumărate momentele frumoase și amintirile trăite în șa. Iar atunci când pedalatul de plăcere întâlnește dorința de a practica un sport, rezultatul nu este decât unul singur: puștii vor la ciclism! Aici intră în scenă unul dintre cele mai recent apărute cluburi sportive de ciclism din București, Velo Academy Bucharest, pregătit complet să le arate celor mici ce înseamnă această minunată lume a sportului cu pedale.

Înainte de a povesti mai multe despre ciclism, să facem o scurtă prezentare. ACS Velo Academy Bucharest este un club sportiv multidisciplinar fondat în 2020, orientat cu precădere spre practicanții cu vârsta cuprinsă între 5 și 16 ani. Scopul clubului este acela de a practica mai multe sporturi, popularizarea lor în rândul copiilor și elevilor, dar și participarea la formarea unei culturi a sportului, promovând valori precum fair-play-ul, sportivitatea, respectul pentru adversar, munca, disciplina și responsabilitatea. Cu alte cuvinte, clubul este orientat spre sport în rândul copiiilor. Totuși, nu doar sportul de performanță este cel vizat, ci și lecțiile de antrenament care au ca scop sportul recreațional, dar practicat respectând elementele de bază, dezvoltarea îndemânării pe bicicletă, îmbunătățirea tonusului fizic și, de ce nu, socializarea.

Momentan, Velo Academy Bucharest își desfășoară antrenamentele în București, în zona de nord, de două ori pe săptămână. În cadrul acestor antrenamente, copiii au de abordat exerciții de tehnică, cum ar fi slalom printre jaloane, plecări de pe loc, tehnică de sprint ridicat din șa sau mers în grup cu schimb de trenă. Practic, la o lecție de antrenament sunt cuprinse elemente necesare atunci când mergi pe bicicletă, chiar și dacă e vorba de o plimbare, întrucât ajută la dezvoltarea controlului asupra bicicletei și la dezvoltarea unei conduite preventive, utile oricărui participant la trafic. Reflexele corecte sunt absolut necesare și este indicat să fie deprinse la o vârstă cât mai fragedă.

Personalul tehnic al clubului include un antrenor de ciclism cu acte în regulă, Mihail Rusu, obișnuit al deplasărilor loturilor naționale de ciclism la competiții de prestigiu, și alții care sunt în curs de pregătire, dar cu experiență în acest domeniu de câțiva ani. Sub ”bagheta” lor, mulți copii au descoperit bucuria ciclismului, majoritatea dintre ei participând în mod regulat la competiții sportive, în timp ce alții s-au rezumat în continuare la simpla bucurie a unei ture de weekend împreună cu părinții sau prietenii. Cât despre partea de performanță, deși este oarecum impropriu de afirmat că un astfel de nivel există până la vârsta de 14-15 ani, Velo Academy Bucharest se mândrește cu câțiva medaliați în 2021 la competițiile interne, cele mai importante fiind Cupa României și Campionatele Naționale. Dacă acest club este rampa spre performanță în ciclism, vom afla în viitor. Cert este că odată ce devii parte a Velo Academy Bucharest, descoperi frumusețea acestui sport, ciclismul.

Doritorilor și celor interesați să se alăture clubului sportiv și echipei din cadrul său le stă la dispozitie site-ul oficial, dar și pagina de Facebook.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × one =