Acum citesti
Inserții noi de la Tubolight: Diamana

Tubolight susține că acestea sunt cele mai rapide inserții disponibile în acest moment pe piață. Acest lucru este obținut desigur printr-o greutate mică, masa rotativă fiind astfel scăzută, dar și prin construcția care permite un control mai bun al comprimării anvelopei când treci peste denivelări. Peste toate astea, Tubolight menționează că această inserție a câștigat cele mai multe etapă de Cupă Mondială de XC și de DH în ultimele două sezoane. Printre câștigători pot fi menționate nume mari, precum Myriam Nicole, Mathias FLuckinger, Jolanda Neff sau Amaury Pierron.

Rolul inserției este să ofere aderență mai bună în condițiile utilizării unei presiuni mai mici, toate acestea fără să te expui riscului să faci un snake byte. Diamana crează de fapt două straturi de aer în interiorul anvelopei. Văzută din lateral, se poate observa forma de val, rolul fiind ca la impactul exterior, să transfere aerul deasupra jantei, așadar sub inserție. În acest fel este eliminat efectul de rebound (revenire rapidă), care îți poate arunca anvelopa sau poate contribui la pierderea contactului cu solul. Asta înseamnă că anvelopa odată deformată în urma lovirii obstacolului își va păstra forma și va oferi atât aderența necesară cât și viteză de rulare.

Noile inserții sunt construite din spumă EVA, care nu absoarbe din lichidul antipană, iar faptul că sunt mai dure, le garantează și o durată de viață mai mare, chiar ani.

Vor exista 3 versiuni pe moment, SL fiind cea mai subțire și ușoară variantă, cu 97 de grame. Urmează apoi versiunea HD, văzută ca soluție universală pentru biciclete cu roți de 29 de inch și care cântărește 145 de grame. Ultima este versiunea XHD, cea mai groasă dintre toate, disponibilă și pentru roți de 27.5 și care cântărește între 205 și 220 grame (versiunea 29er). Acestea sunt dedicate bicicletelor de DH sau bicicletelor electrice.

Prețul este de 100 de euro, perechea.

via Tubolight

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − 6 =