Acum citesti
Volvo şi POC fac echipă pentru evitarea accidentelor maşină-biciclist

Pe scurt sistemul presupune o legătura wireless intre casca de biciclist, telefonul mobil şi autoturismul Volvo. Cele două, casca şi automobilul, vor oferi alerte de proximitate ciclistului respectiv şoferului atunci când se află în apropiere.

poc volvo Ericsson 2

Sistemul va folosi un telefon smartphone şi accesul la internet pentru a-şi face cunoscută locaţia. Casca va informa ciclistul că o maşină este în apropiere, iar maşina va atenţiona şoferul că urmează a se intersecta cu traseul unui ciclist. Sistemul este cel mai folositor în situaţiile fără vizibilitate, la intersecţiile străjuite de clădiri care nu permit şoferului, respectiv biciclistului, să vadă bine după colţ.

[youtube id=”w0rPQpjZhxg” width=”600″ height=”350″]

Evident vorbim aici doar de un producător de căşti pentru ciclism şi doar de un fabricant de automobile. Şansele ca tu să ai o cască POC şi să te întâlneşti pe stradă cu o maşină Volvo dotată cu acest sistem sunt aproape zero astăzi. Însă fără aceste iniţiative şi idei progresul ar avea un drum dificil. Din acest motiv nu este exclus ca în următorii ani restul industriei să urmeze exemplul şi o întreagă reţea de astfel de comunicaţii să ia fiinţă.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six − 4 =