Acum citesti
Shimano pășește în segmentul e-bike cu setul Steps

Anul viitor, Shimano a anunțat că va introduce un set de componente dedicat exclusiv bicicletelor electrice, ce cuprinde de la sursă de energie la angrenaj, computer și lanț.

shimano

Steps pe numele său reprezintă replica celor de la Shimano dată segmentului de biciclete electrice aflat în creștere de câțiva ani. Japonezii își propun ca prin acest set complet croit pentru necesitățile unei e-bike să ofere aceeași calitate pe care au oferit-o și prin seturile lor mecanice și electronice pentru biciclete convenționale.

Noul sistem va asista ciclistul până la atingerea vitezei de 25 km/h, după care se decuplează. Greutatea sa va atinge 3,1 kilograme, o valoare mică pentru momentul de față, iar forma compactă va reduce la minimum orice inconvenient privind manevrabilitatea sau agilitatea bicicletei, făcând mersul pe un e-bike un lucru facil.

În materie de autonomie, Steps va avea 3 moduri:

  • Eco (până la 120 de kilometri)
  • Normal (până la 80 de kilometri)
  • High (până la 80 de kilometri)

Toate acestea vor fi asistate de ciclocomputer care va furniza informații privind modul de funcționare, viața bateriei, viteză, distanță parcursă, etc. Bateria Steps va avea o capacitate de 418Wh, un ciclu de încărcare având o durată de 4 ore, iar capacitatea bateriei scăzând la 250Wh după 1.000 de cicluri.

De asemenea, Steps are în vedere și o paletă largă de utilizări privind condițiile meteo, fiind rezistent la intemperii și putând a funcționa de la -10 grade Celsius la 50 de grade Celsius. Sistemul va deveni disponibil din august 2014.

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × two =