Acum citesti
Periile Brake Protec protejează plăcuțele și discurile de nisip și noroi

Cu siguranță aproape toți am avut câte o tură în ploaie sau pe nisip când frânele au sunat de parcă ar freca plăcuțele pe disc permanent, nu de puține ori constatând că plăcuțele s-au uzat de tot. Brake Protec ar putea să fie soluția. Este vorba practic de niște suporți din plastic imprimați 3D pe care sunt montate niște perii. Sistemul se montează lângă etrier și curăță permanent discul înainte de a intra între plăcuțe.

Sistemul vine din Olanda și este binevenit pentru că toți știm cum nisipul își poate arăta efectul pe bicicletă, mai ales pe discuri și plăcuțe uzându-le prematur și introducând rezistență la înaintare.

Brake Protec e un sistem simplu – un suport din nylon imprimat 3D susține două seturi de perii foarte fine din sârmă ce curăță în mod constant noroiul, nisipul sau alte elemente contaminante de pe discuri înainte ca acestea să ajungă în contact cu plăcuțele. Bineînțeles că și periile introduc o mică pierdere în sistem, dar aceasta se simte mai pronunțat doar pentru primii 50-150 km până când acestea se adaptează la lățimea discului, însă zgomotul este mai mic decât cel produs de nisip și noroi, la fel și efectul. În plus uzura plăcuțelor și a discurilor va fi mult redusă.

Periile Brake Protec se instalează ușor prin demontarea șurubului inferior de prindere al etrierului și restrângerea sa cu peria montată. Cu puțină atenție peria se va alinia singură când este pusă peste disc. Brake Protec spun că periile au o durată de viață de aproximativ 10.000 km iar rezultatul e o scădere a cheltuielilor de întreținere datorită vieții mai lungi a plăcuțelor.

Brake Protec se vând la prețul de 22 Euro perechea pentru o frână sau 36 Euro pentru două perechi pentru ambele frâne și sunt disponibile în mai multe culori. Sistemul e compatibil cu toate frânele cu etrieri cu prindere PM sau IS cu adaptor, dar nu și pentru flat mount. Brake Protec expediază periile oriunde în lume direct și oferă o garanție de retur de 30 de zile.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

 

 

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × four =