Acum citesti
Noua tijă reglabilă de şa Orbea Digit Dropper Post

Astăzi avem tijele hidraulice reglabile pentru şa însă acestea adaugă ceva greutate bicicletei, dar şi uşurează portofelul. Dacă un RockShox Reverb cântăreşte în jur de 530g şi oferă o cursă de 100-125mm, un Ritchey Comp din aluminiu cântăreşte doar 250 grame. Şi da, există încă din 1989 tija de şa pe nume Hite Rite care face cam acelaşi lucru însă piesa de la Orbea este totuşi mai avansată.

Orbea vine cu o idee simplă care nu înlocuieşte tija hidraulică de şa însă oferă o opţiune celor care doresc totuşi ceva reglabil între picioare însă nu vor penalizarea din partea preţului şi a greutăţii. Orbea Digit Dropper Post este o tijă de şa reglabilă manual. Dispune de un canal central care menţine şaua pe direcţia corectă şi două şuruburi care reprezintă limita superioară şi inferioară la care se lasă sau ridică şaua. Ţine minte că totul se face manual, nu se lasă în jos şi nici nu se ridică singură. Cu alte cuvinte da, trebuie să te opreşti pentru a face operaţia.

Un alt avantaj al acestei tije este că nu trebuie să ţii minte unde era şaua poziţionată înainte pentru a o lăsa sau ridica la aceeaşi înălţime întrucât şuruburile ţin minte pentru tine. Mulţumită designului tija de şa oferă 25 cm de cursă în sus şi jos în comparaţie cu Reverb care oferă doar 10 sau 12,5 cm. Este drept că trebuie să te opreşti pentru a coborî sau ridica şaua însă avantajele care ţin de preţ, greutate şi mentenanță pot fi cât se poate de atractive pentru mulţi dintre noi.

tija reglabila de sa Orbea Digit Dropper Post 01Orbea Digit Dropper Post are un diametru de 31,6mm şi este momentan instalată doar pe bicicletele Orbea Occam însa pentru viitor este posibil ca aceasta să fie disponibilă la vânzare şi separat.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × two =