Acum citesti
Mtb-ul Ritchey Ultra Team retro este relansat pentru aniversarea de 50 de ani

Următoarea bicicletă care primește statutul de ediție limitată cu ocazia sărbătoririi vârstei de 50 de ani de existență a brandului Ritchey este mtb-ul hardtail Ultra. Aceasta este cea mai nouă bicicletă din oțel din seria aniversară, care readuce în actualitate culorile retro roșu, alb și albastru ale echipei Ritchey cu care s-a concurat pe vremuri și cu care s-au câștigat multe campionate și medalii Olimpice.

Cadrul în culorile roșu, alb și albastru nu este nou, dar niciodată nu a fost ușor de găsit pe piață. Fiind la început imaginea mtb-urilor echipai Ritchey din anii 90, modelul a fost relansat în ediție limitată în 2020, dispărând repede de pe piață.

Detalii tehnice cadru Ritchey Ultra

Sub culorile retro, Ritchey Ultra este un mtb modern, nu din aluminiu sau carbon ci din oțel. Construit să poți pune fie roți 29er fie 27.5+, până la maxim 29×2.4″ sau 27.5×2.8″, Ultra este proiectată să poți pune suspensia față de maxim 120 mm, geometria cadrului fiind versatilă și moderna, dar nu deosebit de „slack”, relaxată.

La cadrul din oțel călit triplu-subțiat Ritchey Logic WCS s-a folosit sudura cu gaz inert de tungsten (TIG), țeava head tube fiind prelucrata CNC. Aceasta se continuă cu un headset conic de 1.5″. La pedale avem rulment clasic pe filet 73mm BSA, iar la mijloc tija de șa cu diametrul de 30,9 mm cu posibilitate de ghidare internă a unui cablu pentru tijă de șa reglabilă, plus un colier separat pentru tija de șa.

Pe cadrul Boost se poate pune transmisie 1x sau 2x (foaie maximă 38T pentru 1x și 26/36T pentru 2x), ghidajul cablurilor este extern, ureche înlocuibilă din oțel pentru schimbătorul spate, discuri de frână de 160 mm și prinderi roți 12mm thruaxle. Cadrul este disponibil în mărimile S-XL, greutatea anunțată fiind de 2,570 kg în mărimea L 19”.

Ritchey Ultra Editie Aniversara 50 de Ani – preț

Acest cadru este disponibil la prețul anunțat de 1.200 euro. În acest bani primești cadrul, rulmenții headset, colierul tijei de șa și prinderea roții spate thru-axle. Mai departe rămâne la alegerea ta cu ce componente o echipezi. În România, produsele Ritchey sunt disponibile prin importatorul oficial Bikefun.ro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 − six =