Acum citesti
Hyena lansează noul sistem electric de propulsie pentru biciclete, E-Road Air, ce cântărește doar 3,2 kg

Un nou producător de sisteme electrice pentru bicicletă, Hyena, tocmai a lansat noul lor ecosistem motor-bateie-controller denumit E-Road Air. Dedicat bicicletelor ușoare (șosea, trekking), sistemul cântărește doar 3,2 kg, motorul fiind ascuns un butucul spate, iar bateria în țeava downtube a cadrului bicicletei.

La evenimentul de lansare, care a avut loc la Taipei Cycle Show 2023, Hyena a prezentat și o bicicletă cu acest sistem instalat, întreaga bicicletă cântărind doar 10 kg.

Motorul Hyena are o greutate de sub 1,4 kg, diametrul exterior fiind de 112 mm, putând fi astfel „ascuns” în spatele oricărei casete de pinioane. Oferă 30 Nm de cuplu direct în axul roții spate. Corpul propulsor al butucului este pe sistem Shimano HG 11, fiind compatibil cu casete cu până la 12 pinioane.

Bateria extrem de suplă oferă o capacitate de 250 Wh. De asemenea, Hyena E-Road Air poate alimenta luminile bicicletei, dar se poate conecta și cu un sistem electronic de schimbare a vitezelor. Dacă dorești mai multă autonomie, poți conecta un range extender, care adaugă până la 40 km.

Hyena E-Road Air este echipat cu un senzor de cuplu cu rezoluție foarte mare, pentru a măsura precis forța de apăsare în pedale a ciclistului. Axul pedalier este de tip ISIS, putând astfel fi înlocuit cu modele mai avansate dacă îți dorești upgrade.

Ecranul LED, pe care sunt afișate informațiile sistemului electric, este integrat în cadrul bicicletei, pe top-tube, sau poate fi instalat și pe pipă. O telecomandă cu două butoane poate fi atașată pe ghidonul „drop” de cursieră sau pe ghidon „flat” normal. Pentru bicicletele cu schimbătoare electronice, poate fi instalată o altă telecomandă, specială, cu care schimbi vitezele.

(sursa Bike-eu.com)

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × two =