Acum citesti
Ghidaj inteligent al cablurilor de bicicletă cu noile Cobra Flexroute

Nu sunt rare situaţiile când pur şi simplu nu reuşim să ghidăm bine cablurile de-a lungul cadrului bicicletei. Fie că bicicleta nu dispune de montanţi suficienţi fie nu sunt amplasaţi acolo unde avem nevoie, fie că vorbim de un cadru cu forme neobişnuite, fie că discutăm despre îmbunătăţirea unei biciclete mai vechi cu produse moderne cum ar fi o tijă de şa reglabilă. Desigur poţi fixa cablurile mecanice şi conductele hidraulice direct de cadru folosind bridele de plastic. Însă în general cablurile se mişcă, iar asta va însemna o frecare asupra cadrului care va duce până la urmă la deteriorarea sa.

Din fericire există Hawken Components şi Cobra Products Inc. care au elaborat sistemul Flexroute Cable Management. La prima vedere pare o nimica toată însă de aproape vom observa cât de deştept este sistemul, mai ales dacă ne uităm la noul tip de bride!

Cobra Flexroute Cable Management 04

Colierele Flexroute din cauciuc se fixează pe orice tip de cadru fără a exista pericolul comprimării cablului sau conductei. Cauciucul din care sunt confecţionate colierele este extrem de rezistent fiind utilizat în general pentru mânerele sculelor electrice. Colierul dispune de o gaură prin care trece cablul. Însă nu va trebui să tai cămaşa cablului sau conducta hidraulică pentru a o fixa întrucât aceasta poate fi introdusă direct.

Cobra Flexroute Cable Management 02

Colierele sunt fabricate în două dimensiuni: pentru cabluri cu diametre între 3/16” şi 1/4” şi pentru cabluri sau conducte hidraulice cu diametre între 1/4” şi 3/8”. Colierul în sine este gândit să se potrivească pe orice diametru al cadrului sau pe furci. Iar dacă diametrul ţevii este prea mic colierul poate fi tăiat pentru a evita suprapunerea capetelor.

Cobra Flexroute Cable Management 05

Însă poate şi mai interesant este noul tip de bridă din plastic. La bridele clasice după ce le tăiem la dimensiune rămâne o parte „contondentă” care nu este doar inestetică însă în care te şi poţi agăţa foarte uşor. Noile bride Cobra dispun de un profil foarte discret, iar după tăiere nu rămâne nicio zonă ascuţită. Mai mult mulţumită acestui profil discret apreciem că pot fi folosite cu succes şi pentru a susţine cablurile trecute pe sub ghidolină.

Cobra Flexroute Cable Management 03 Cobra Flexroute Cable Management 01

Fiind un produs american vom revenim cu detalii legate de disponibilitatea acestor produse în Europa.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven + thirteen =