Acum citesti
ExpoBike 2015 la final

În perioada 17-19 aprilie 2015 a avut loc la Bucureşti a 6a ediţie a expoziţiei de biciclete ExpoBike. Desfăşurată anul acesta într-o locaţie mult mai frumoasă, pavilionul central din Romexpo, evenimentul a strâns sub cupola sa o parte din reprezentanţii industriei velo din România. Spunem o parte întrucât cealaltă parte s-a prezentat la expoziţia de biciclete care a avut loc cu o lună mai devreme.

Deşi aparent este bine că în România să existe cât mai multe evenimente de acest gen, practic prezenţa la ExpoBike a fost modestă, şi a expozanţilor şi a vizitatorilor, tocmai datorită faptului că aceasta a fost diluată între cele două expoziţii. Chiar şi aşa însă ne-am bucurat să vedem câteva prezenţe despre care nici noi nu ştiam încă.

expobike 2015

Spre exemplu Electric-bikes.ro a participat la ediţia acestui an prezentând o gamă completă de biciclete electrice de toate mărimile, formele şi majoritatea şi pliabile. Deşi amuzante la prima vedere, datorită dimensiunilor mici, îţi dai seama repede de utilitatea acestora mulţumită dimensiunilor reduse şi a faptului că beneficiezi de ajutorul motorului electric.

Interesantă a fost şi prezenţa celor de la ZTechbike.ro care au afişat o colecţie întreagă de la biciclete de oraş pliabile şi electrice la biciclete de munte şi de şosea.

Au fost prezente şi entităţi mai exotice cum ar fi Cezar Oprea sau Horia Niţu, doi artişti care construiesc şi vopsesc, din inspiraţie proprie sau la comandă, biciclete aşa cum îşi doreşte clientul. Alături de ei a fost prezent şi Turific marca românească de echipament pentru ciclism urban.

Cel mai mare stand al ediţiei din acest an a fost al celor de la KTM care au afişat o colecţie impresionantă de biciclete de toate felurile. Evident nu au lipsit bicicletele electrice KTM pentru care compania austriacă a devenit deja atât de cunoscută.

CTM a fost, de asemenea, bine reprezentat şi în acest an cu multe biciclete gândite să se muleze pe toate nevoie cicliştilor din ziua de azi, dar şi pe toate bugetele. La standul reprezentantului mărcii slovace am putut admira inclusiv biciclete veritabile de downhill.

Şi Biciclop a fost unul din expozanţii acestei ediţii, magazinul din Bucureşti expunând nu doar o gamă variată de biciclete de munte şi de oraş ci şi nenumărate opţiuni de echipament şi accesorii pentru biciclete. De asemenea, brand-ul Merida a fost prezent prin Biciclop, fiind cel mai mare brand la nivel internațional ce a participat la ExpoBike.

Ne-am bucurat să vedem o ofertă foarte bogată pentru biciclete de copii. Aproape fiecare stand dispunea de cel puţin un model însă majoritatea ofereau biciclete pentru majoritatea vârstelor copiilor, semn că următorii ani vor însemna o creştere semnificativă a prezenţei lor pe bicicletă.

Alături de firmele reprezentante a mărcilor de biciclete, echipamente şi accesorii au mai fost prezente şi asociaţii care se ocupă de promovarea mersului pe bicicletă în România. La ExpoBike i-am întâlnit pe cei de la Adevăraţii Veloprieteni, un Facebook Group cu peste 4.400 membri care recent a devenit asociaţie, grup care organizează ture de bicicletă pentru orice nivel. De asemenea prezent a fost şi OPTAR, asociaţia care se promovează mersul pe bicicletă în oraşe ca mod de deplasare alternativ.

Nu în ultimul rând trebuie să vorbim despre parcarea specială pentru bicicletă organizata de Adevăraţii Veloprieteni. Cei care veneau la expoziţie pe bicicletă nu doar că o puteau lăsa parcată în siguranţă însă o puteau lăsa neîncuiată şi în siguranţă. Acest lucru era posibil întrucât în momentul în care lăsai bicicleta primeai, tu şi bicicleta, câte o brăţară cu un cod unic. Parcarea era păzită de 3 persoane şi doar tu puteai să-ţi mai iei bicicleta la plecare prezentând brăţara ta al cărui cod trebuia să corespundă cu cel al bicicletei. Şi totul gratuit!

parcare biciclete expobike_resize

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six + ten =