Acum citesti
Electrificarea bicicletei a devenit accesibilă prin Copenhagen Wheel

Mobilitatea urbană propulsată de bicicletă va deveni și mai… mobilă. Copenhagen Wheel, o roată de spate cu motor electric integrat, a ajuns la forma finală, gata să intre pe piață. O astfel de roată va costa 699 de dolari, iar precomenzile sunt încă în toi.

copenhagen_wheel

Copenhagen Wheel nu este singura inițiativă de acest fel, sisteme precum FlyKly folosind același mecanism, însă se pare că este modelul care a câștigat cursa de intrare pe piață. Controlată prin intermediului telefonului inteligent, roata denumită după capitala Danemarcei (deși concepută de niște americani) permite mai multe acțiuni:

  • Blocarea/deblocare ei pentru prevenirea furtului
  • Ajustarea nivelului de asistare oferit de motorul electric
  • Alegerea uneia dintre multiplele trepte de viteză
  • Senzorul inclus măsoară efortul pe care îl depui pentru a propulsa bicicleta, condițiile de drum, nivelul noxelor, temperatura, etc.

Astfel, Copenhagen Wheel, proiectată și realizată de un departament al Massachusetts Institute of Technology, nu doar face mai facilă deplasarea cu bicicleta, ci și oferă posibilitatea stabilirii unui anumit itinerariu pentru o eficiență sporită a deplasării. Printre celelalte trăsături se numără și bateria regenerativă care acumulează energia generată la coborâre sau la frânare, dar și montarea simplă datorată formei compacte și fără cabluri.

Momentan disponibilă doar prin precomandă (1.000 de unități disponibile astfel), invenția va fi larg prezentă pe piață din primăvara anului viitor. Mai multe informații se pot găsi pe site-ul Superpedestrian.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 4 =