Acum citesti
Dream Machine, o privire furișă înspre viitor?

Taipei Cycle Design and Innovation Awards este un eveniment care are o importanță tot mai mare în industria bicicletei. Modelele prezentate sunt o mărturie a creativității când vine vorba despre vehiculul cu două roți, însă lucrurile s-ar putea să stea altfel de această dată. Johnny Mole Design, studioul de design al italianului omonim, împreună cu niște ajutor din partea câtorva mărci din țara sa, a creat Dream Machine, o cursieră care emană viitor prin toate trăsăturile sale. Numai că de această dată, bicicleta-concept a lui Mole este una cu caracteristici funcționale și are șanse notabile să devină ceva banal într-un viitor nu tocmai îndepărtat.

Vizual, Dream Machine vorbește de la sine, deci rost prea mult a ne opri asupra subiectului nu are. Cu adevărat remarcabil este, cum ziceam mai sus, faptul că Johnny Mole nu a realizat doar o bicicletă care arată demențial, ci și una complet funcțională, cu componente de top și compatibilitate ridicată cu cea mai mare parte a accesoriilor de pe piață. De exemplu, cadrul, furca, ghidonul și cu tija de ghidon sunt fabricate dintr-o singură bucată și ansamblul are loc pentru ciclocomputer, care poate fi și integrat complet, pentru un suport de bidon, dar și pentru acumulatorii unui set electronic.

Ca și echipare, lucrurile nu sunt deloc la nivel de concept, ci cât se poate de reale/funcționale. Dream Machine este dotată cu un set SRAM Red, angrenaj Vision Metron, șa Selle Italia MonoLink și alte componente produse de Vittoria și FSA, printre care frâne pe disc cu rotor din carbon. Și, pentru cunoscători, progenitura italienească are ceva deloc futurist, și anume forma ghidonului, una folosită de Scott prin anii 80.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × three =