Acum citesti
Discurile ultra-uşoare Wren Sports sunt gata şi pregătite pentru piaţă

Noile discuri extrem de uşoare din aliaj ceramic-aluminiu Wren Sports pentru frânele hidraulice au fost prezentare prima dată anul acesta la Taipei Cycle Show. La vremea aceea produsul era încă în faza de finisaje nefiind pregătit pentru vânzare. Acum compania a optat pentru modelul cu găuri şi un centru exolat.

Compania va produce în jur de 10.000 bucăţi / lună. Fondatorul Kevin Wren spune că discurile au trecut testele ISO şi CPSC şi vor fi disponibile la vânzare pe site-ul oficial în curând la preţul de 99 $ indiferent de diametru: 140, 160, 180 sau 203 mm.

disc rotor frana Wren SportsDiscul de 160 mm are doar 65 grame în comparaţie spre exemplu cu Sram Centerline care are 112 g sau 113 grame pentru Shimano RT66 SLX ambele tot cu diametrul de 160mm.

Kevin Wren spune că testele EN presupun ca discul să poată suporta o temperatură de 260°C însă discurile sale nu vor putea trece acest test întrucât materialul nu rezistă la o asemenea temperatură. Testul EN a fost conceput pentru discurile standard din oţel. Însă discurile Wren nu vor ajunge în primul rând la această temperatură potrivit companiei întrucât se răcesc extrem de repede mulţumită aliajului care conţine ceramică. De asemenea, potrivit companiei, în lumea reală şi cu o utilizare normală, discurile nu vor avea niciodată probleme.

Noile protocoale CPSC presupun testarea distanţei de frânare în raport cu nivelul puterii de frânare aplicate. Acest test a fost trecut fără probleme. Un alt test este cel ISO care presupune aplicarea puterii de frânare într-un proces ciclic. Şi acesta a fost trecut. Acestea două au fost suficiente pentru ca produsul să poată fi pus pe piaţă.

În plus faţă de abilităţile de a se răci foarte repede noile discuri oferă şi o putere de frânare mai mare cu 50% indiferent de condiţiile meteo.

Discul de 140mm are o greutate de 55g, 180mm cu 76 grame. Preţul anunţat este de 99$.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 + 8 =