Acum citesti
Continental va lansa la Turul Franței anvelopele Taraxagum fabricate din păpădie

Ca sponsor principal în Turul Franței, Continental se va folosi de eveniment pentru a lansa prima lor gamă de anvelope fabricate din cauciuc de păpădie. Continental au încercat să mărească caracterul ecologist al companiei în ultimii ani, iar aceste noi anvelope Urban Taraxagum sunt un exemplu de alternativă la cauciucul obișnuit, mult mai puțin dăunătoare pentru mediu.

Toamna trecută producătorul german de anvelope Continental a deschis laboratorul Taraxagum Lab Anklam pentru a dezvolta cauciucul mult mai ecologic produs din păpădie. Procesul folosește o specie rusească de păpădie ce poate fi crescută în apropierea fabricii și nu e nevoie să fie recoltată în pădurea tropicală, cum e nevoie la cauciucul natural convențional.

Pe lângă că se evită afectarea unor zone naturale sensibile, noul cauciuc din păpădie reduce emisiile CO2 necesare producției datorită scurtării mult a transportului, rezultatul fiind că un producător european de anvelope cum e Continental nu va trebui să se bazeze pe cauciuc de import. Vredestein au prezentat o tehnologie asemănătoare la Eurobike acum doi ani, dar încă nu au lansat oficial nimic în producție.

La Turul Franței Continental va preciza că nu este vorba de un cauciuc de competiție ci e vorba de modelul Urban Taraxagum pentru oraș, șase echipe concurând în tur pe anvelope Continental tradiționale. Noile anvelope însă sunt proiectate să fie modele performante 700c și vor fi disponibile din vara aceasta în cantități limitate, într-o versiune ușoară de 35 mm cu protecție Vectran Breaker integrată, ca anvelope rapide polivalente.

Acest material nu este însă proiectată să rămână la nivelul de biciclete urbane. Continental spun că Taraxagum Lab lucrează să reproiecteze materialul lor de top Black Chilli cu o bază din păpădie. Continental produce la acest moment singurele anvelope fabricate manual în Germania de pe piață, dar cu păpădiile crescute în nordul Germaniei în Anklam și anvelopele produse în fabrica din Korbach, aceste noi modele Urban Taraxagums ar putea fi cele mai germane anvelope existente vreodată.

Nikolai Setzer, membru al Consiliului de Administrație Continental, spune despre proiectul cauciucului din păpădie Taraxagum că ”e o alternativă importantă și complementară la cauciucul natural convențional produs din hevea brasiliensis ce ne va permite să ne ridicăm la nivelul cererii globale într-un mod prietenos cu mediul”.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 2 =