Acum citesti
Aston Martin pășește în lumea bicicletelor

Acum ceva vreme, nu foarte îndepărtată, scriam despre proiectul Factor 001, o cursieră foarte sofisticată și performantă. Tot atunci se zvonea că pentru producția bicicletei, BF1, firma din spatele proiectului, va colabora cu o marcă de automobile renumită. Misterul a fost dezvăluit recent, după ce Aston Martin a anuțat lansarea ediției limitate de biciclete One-77.

Denumită după seria foarte mică de automobile Aston Martin One-77 Coupe, în cadrul căreia 77 de bucăți au fost fabricate, seria One-77 de biciclete va beneficia de același număr de unități produse. Dacă în cazul autoturismului prețul era de 1,5 milioane de dolari, în cazul bicicletei nu a fost anunțat nimic, dar bănuim că dacă cineva manifestă interes deosebit pentru aceasta, va fi lămurit de reprezentanții companiei. În orice caz, sunt disponibile mai multe versiuni de culoare și cu diferite opțiuni.

Față de proiectul inițial al F001, One-77 a suferit ceva modificări. Nu mai regăsim manetele hidraulice Di2 care au fost înlocuite cu cele standard Dura-Ace Di2 ce controlează o pereche de frâne hidraulice prin adaptorul Hope V-twin. Totodată, un ciclocomputer cu o mulțime de funcții, 73 la număr ca să fim preciși, este integrat în tija de ghidon și ghidon.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × three =