Acum citesti
Aribike oferă foi ovale pentru XTR

Discuţiile sunt încă aprinse dacă este mai bine cu foi ovale sau normale însă există suficienţi adepţi pentru care companii ca Aribike din Italia produc seturi complete de foi ovale şi rotunde pentru şosea, ciclocros şi mtb. Printre multe alte produse ultimele noutăţi ale italienilor sunt foile compatibile cu seria de angrenaje Shimano XTR M9000 2015.

foi ovale aribike 01Foile Aribike sunt comercializate în două variante gândite să funcţioneze împreună. Opţiunea „puternică” este destinată turelor de antrenament în timp ce varianta „race” este gândită să o foloseşti la concursuri. Diferenţa dintre cele două nu constă în durabilitate sau greutate ci mai degrabă în poziţionarea ovalului raportat la braţul pedalier.

Varianta Puternică este gândită să lucreze seturi de muchi care nu sunt folosiţi în general când pedalezi. Aribike susţine că acest lucru va oferi ciclistului putere mai mare în picior şi rezistenţă mai mare a muşchilor. Varianta Race angrenează mai puţini muşchi în acţiune asta însemnând o economie de energie care se traduce, teoretic, prin acelaşi rezultat însă cu mai puţin efort. Italienii recomandă să-ţi instalezi pe bicicleta de antrenament un set pentru Putere şi pe bicicleta de concurs varianta Race. Pe bicicleta de antrenament Ari spune că este recomandat să foloseşti foile lor ovale care au acelaşi număr de dinţi cu ce foloseai înainte şi aceeaşi lungime a braţului pedalier în timp ce pe Race este recomandat să ai foi cu un dinte mai mult.

Ari spune ca la început vei simţi ceva dureri în picioare datorită noilor muşchi pe care îi foloseşti însă în timp totul va intra în normal. De asemenea este bine ca la început să-ţi scurtezi puţin lungimea normală a traseului de antrenament şi să nu forţezi ritmul cât timp eşti în perioada de adaptare.

Foile sunt fabricate din aliaj Ergal 7075 T6. Ca greutate varianta cu 30 dinţi cântăreşte 38 grame, iar cea cu 34 dinţi are 46g. Foile sunt disponibile într-o gamă largă de culori. Kiturile Aribike sunt compatibile cu grupul Shimano XTR M9000 cu BCD96 foile instalându-se cu şuruburile existente Shimano. Varianta cu o singură foaie funcţionează cu casete de 9, 10 şi 11 pinioane.

Kitul oval cu o singură foaie conţine o foaie cu dinţi SYNC ARI narrow-wide de 32/34/36/38/40T sau în varianta lor proprie cu dinţi înalţi de 33/35/37/39T. Preţul este de 60 euro.

Kiturile cu două foi sunt compatibile cu angrenajele Shimano XTR M9000 cu BCD 96/64. Chiar dacă varianta cu două foi este gândită să funcţioneze cu casete cu 11 pinioane acestea vor merge foarte bine şi cu 9 sau 10. Instalarea se face folosind şuruburile Shimano pe care le ai deja.

În pachet primeşti două foi ovale cu dinţi la alegere între 32 şi 42 pentru foaia mare şi 23-30 pentru cea mică, creşterea fiind din 1 în 1. Preţul este de 94 euro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 − three =