Acum citesti
În weekend avem al 2lea act al Triadei: capitolul Păltiniș

Sâmbătă se vor desfășura probele olimpice (XCO), atât pentru sportivii profesioniști cât și pentru amatori și copii. Competițiile vor conta în același timp ca și etapa a 3-a a Cupei Naționale a României XCO. Probabil cel mai reprezentativ circuit din țară pentru această disciplină va pune sâmbătă la încercare îndemânarea celor mai buni sportivi români și nu numai. Competiția rezervată sportivilor și sportivelor Elite este înscrisă în calendarul UCI (Uniunea Ciclistă Internațională) și până în prezent și-au anunțat prezența sportivi din Franța, Ungaria și Bulgaria. Cursa cea mai importantă, cea a sportivilor Elite, va avea startul la ora 15 la Arena Platoș Păltiniș.

Duminică 28 iulie va avea loc ediția a 12-a a deja celebrei competiții Geiger MTB Challenge. Startul și sosirea rămân la Arena Platoș Păltiniș și competiția este desemnată ca etapă a Cupei Naționale a României XCM. Traseele de concurs îi vor duce pe participanți în zone pitorești și spectaculoase ale Munților Cindrel. Traseul lung măsoară 80 de kilometrii și va trece prin  apropierea vârfului Cindrel la peste 2.000m altitudine. Temerarii care vor alege acest traseu vor avea de urcat în total 3.150m și probabil primii vor ajunge la sosire după mai mult de 5 ore de pedalat. Traseul scurt în schimb va fi ceva mai ușor dar nu mai puțin interesant, parcurgând 40 de kilometrii în jurul stațiunii Păltiniș. Cei mai puțin experimentați vor putea și ei concura pe un traseu de 20 de kilometrii denumit „hobby”.

Programul competițiilor:

Vineri 26 IULIE 2019

10:00 – 16:00 Înscrieri și preluare numere
10:00 – 17:00 Antrenamente libere XCO
18:00 – Ședința tehnică XCO

Sâmbătă 27 IULIE 2019
08:30 – 16:00 Înscrieri și preluare numere
11:00 – Ssart Copii
11:45 – start Juniori masculin/feminin, Cadeți masculin/feminin, Feminin Open

13:15 – start Master și Amatori masculin

15:00 – start Elite masculin/feminin
17:30 – Festivitate de premiere

18:00 – Ședința tehnică “Geiger MTB Challenge”

Duminică 28 IULIE 2019
08:00 – 09:00 Înscrieri și preluare numere
09:45 – Alinierea concurenţilor la start
10:00 – Start “Geiger MTB Challenge”
16:00 – Festivitate de premiere

 

Triada MTB Păltiniș este cofinanțătă de Consiliul Județen Sibiu și organizată de Scott Faresin Team, sub egida Federației Române de Ciclism. Sponsorii evenimentului: de ZUZU, TIEMME, FARESIN, URGO, SCOTT, GEIGER, OPTcycling, MAPEI, BOSCH, SANTAL, POWER BAR, POLAR, AVstore.ro, SHIMANO, KENDA, ACTION SPORT.

Arena Platoș Păltiniș este și în acest an gazda zonei de start/sosire și a tuturor activităților din jurul acesteia.

Parteneri media: Tribuna, Sibiu 100%, bikeFM, ciclism.ro, freerider.ro, dirtbike.ro.

Detaliile legate de înscrieri, program, trasee, clasamente etc. pot fi găsite pe site-ul www.triadamtb.ro și pe pagina de facebook.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − 1 =