Acum citesti
Hardtail-ul de XC din carbon BH Ultimate RC aduce tehnologia de top la un preț accesibil

Modelul hardtail BH World Cup de XC primește un frate mai mic, Ultimate RC, care promite să ofere tehnologia modelului de top într-o bicicletă disponibilă pentru un preț la jumătate. Noul model hardtail XC 29 din carbon folosește aceiași geometrie modernă de XC testată în competiții de fratele mai mare ce a fost lansat acum o jumătate de an, matrițele pentru cadru fiind aceleași, dar prețul e mai scăzut datorită folosirii unei structuri de carbon mai economică, ce adaugă în jur de 200 g la greutatea totală.

Noul hardtail BH Ultimate RC este foarte greu de deosebit de predecesorul său EVO ce avea un cadru de 840 g, formele cadrului și detalii le tehnice fiind identice. Dar datorită folosirii unor fibre de carbon de performanță medie în interiorul structurii BH a reușit să scadă prețul destul de mult, cadrul având o greutate de 1050 g în mărimea M.

Noul Ultimate RC folosește exact aceiași geometrie modernă de XC inspirată de bicicletele de trail pe care o regăsim și pe Ultimate EVO. Modelul de top a fost folosit în Cupa Mondială de XC anul trecut de Carlos Coloma Nicolas. Bicicleta are o geometrie progresivă, lungă și cu unghiul furcii mic, de doar 68 de grade, fiind folosită o furcă de 100 mm. Chainstay-urile sunt scurte, de doar 420 mm. Stabilitatea pe coborârile rapide și tehnice se combină cu manevrabilitatea la viteză mică și cu accelerările puternice. Toate acestea o fac o bicicletă perfecă pentru traseele moderne tehnice de XCO, dar și pentru ture distractive pe singletrack.

Toate elementele tehnice se păstrează de la modelul scump. Cardul RC e compatibil doar cu transmisii 1x, are butuc Boost 148 mm, prindere de etrier flat mount, monobloc PressFit 92, două prinderi de suport de bidon și rutare internă, inclusiv pentru tijă dropper de 27.2 mm.

Modelul primește și cuvetele conice de 1.5 Acros BlockLock cu cursa limitată la 150 de grade, pentru a proteja cadrul de lovitura ghidonului sau a furcii în caz de impact.

BH oferă modelul economic de hardtail din carbon în patru echipări complete, toate cu transmisii 1×12 și furci cu blocaj pe ghidon, în 4 mărimi între S și XL și în 5 culori standard. Modelul cel mai ieftin este BH Ultimate RC 6.5 la prețul de 1700 Euro, cu transmisia nouă Deore M6100 1×12, frâne Shimano MT201 și furcă RockShox Judy RL de 100 mm.

Modelul de top e BH Ultimate RC 7.7 ce costă 2900 Euro și e echipat cu grupul complet cu frâne XT M8100 1×12 și furcă Fox 32 SC Performance RL de 100 mm.

Modelul de top este cel mai ieftin MTB din oferta BH ce beneficiază de programul Unique de grafică personalizată, putând fi alese culorile cadrului și ale logo-urilor dintr-o gamă de 32 de nunanțe, cu stick-ere asortate pentru furcă și cu numele utilizatorului pe toptube, pentru un preț suplimentar de 300 Euro.

Noul Ultimate RC e disponibil deja la distribuitorii BH. Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × three =