Acum citesti
Grosu evoluează excelent în Flandra, Nechita se ține bine în Toscana

Sezonul profesionist de șosea e în plin avânt, iar echipele pentru care rulează rutieri români au avut un program cel puțin încărcat. Eduard Grosu a concurat la Driedaagse van West-Vlaanderen, unde și-a trecut în cont victoria în clasamentul sprinterilor și Andrei Nechita a luat startul în GP Camaiore, unde au fugit nume importante precum Franco Pellizotti, Rinaldo Nocentini sau Vincenzo Nibali.

grosu

Eduard Grosu (Vini Fantini-Nippo-De Rosa) a reușit cel mai important rezultat al echipei sale care a făcut deplasarea în Belgia pentru cursa de 3 etape Driedaagse van West-Vlaanderen, prin tricoul dedicat celui mai bun sprinter pe care l-a obținut. Incidentele nu l-au ocolit pe român, în prima etapă când a participat la evadarea zilei făcând pană, dar a reușit să treacă peste momentul dificil și să se înscrie în cursa pentru tricoul sprinterilor. Etapa secundă a fost un contratimp individual, așa că nu a avut puncte intermediare de sprint, deci victoria în acest clasament a obținut-o în a treia și ultima etapă, unde și-a adjudecat unul din sprinturile de pe traseu. În final, a încheiat pe locul 121 în clasamentul general.

anderi_nechita

Într-o parte mai însorită a Europei, Toscana, se desfășura GP Camaiore, aflat la a 56-a ediție. Cursa, una de încălzire pentru „greii” plutonului, precum Vincenzo Nibali sau Nairo Quintana, a fost foarte animată și disputată, conținând 7 cățărări. Andrei Nechita a încheiat întrecerea de o zi, lungă de 186 de kilometri, pe locul 123 din 130 de rutieri care au ajuns la finalul cursei. ”Nu pot să zic că sunt mulțumit de rezultatul de ieri, dar având în vedere că traseul era destul de greu și ritmul foarte ridicat, cu siguranță aceste curse care pentru mine sunt mai mult de pregătire, mă vor ajuta să îmi intru în formă cât mai repede” a declarat Nechita, campionul național în exercițiu.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 + six =