Acum citesti
Gravel bike-ul Rose Backroad X Classified oferă transmisie electronică 1×22 la un preț accesibil

Modelul de gravel bike din carbon cu prețuri foarte avantajoase Backroad de la Rose a primit transmisia modernă electronică 1×22 cu butuc cu 2 trepte interne, noul model Backroad X Classified fiind acum oferit în versiune completă. Producătorul german cu vânzare directă este unul dintre primii ce oferă sistemul alternativ de transmisie Classified și pare să fie cea mai ieftină bicicletă disponibilă cu acesta, împerecheat cu o transmisie clasică Shimano GRX Di2.

Rose spune că sunt primul producător german de biciclete ce a integrat noua tehnologie Classified Cycling pe o bicicletă proprie, respectiv pe noul gravel bike din carbon Backroad.

Rose Backroad X Classified are astfel un aspect curat și necesită întreținere redusă, păstnd în același timp gama de rapoarte de 451% oferită de transmisiile 2x.

Butucul cu viteze interne Classified Powershift se comportă ca un schimbător față virtual. Practic el conține un set intern de angrenaje planetare care dublează practic cele 11 viteze disponibile, oferind o transmisie echivalentă celei 2x dar fără a fi folosit un schimbător față. Schimbarea se execută wireless și foarte rapid, împerecherea fiind ideală cu manetele și schimbătorul electronic Di2.

Până acum sistemul Classified a fost implementat doar pe biciclete complete belgiene, cum e modelul de 6300 Euro Ridley Kanzo Fast sau câteva modele exclusiviste din oțel de la Jaegher, cu prețuri între 6500 și 12500 Euro. Classified a anunțat că va oferi roți cu sistemul inclus, pentru upgrade, însă acestea vor fi disponibile în cantitate redusă, doar la câteva magazine, cu un preț de minim 2400 Euro.

Rose Backroad X Classified scade prețul de intrare a tehnologiei Classified Powershift până la 5300 Euro. În această sumă intră sistemul Classified 11-34T 2x montat pe un set de roți cu jante din aluminiu Newmen inscripționate Rose, totul instalat pe bicicleta cu manete și schimbător spate Shimano GRX Di2, angrenaj Rotor Aldhu 46T, tijă din carbon cu profil D Rose și ghidon din aluminiu Ritchey WCS Butano. Greutatea anunțată de Rose pentru bicicleta în mărimea 57 este de 8.6 kg.

Rose oferă Backroad X Classified în 6 mărimi între 50 și 62 cm, în culorile verde Evil Pepper sau purpuriu Deepest. Din păcate însă, momentan se pot face doar pre-comenzi, livrările fiind programate să înceapă de-abia la finalul lunii iulie 2021.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − twenty =