Acum citesti
Ghost introduce frâne pe disc pe cursiera lor Nivolet

Ghost_Nivolet-Tour_carbon-disc-brake-endurance-road-bike_drivesdie-complete-600x400În 2015, marca germană Ghost avea în ofertă doar o singură linie de cursiere, Nivolet, oferite atât cu cadru de carbon cât şi de aluminiu. Pentru 2016, gama va fi îmbogăţită cu un model de carbon cu frâne pe disc, Nivolet LC Tour Disc 3, în acelaşi timp fiind regândită toată linia de cursiere, de la modelele de top până la cele de aluminiu entry-level.

Ghost_Nivolet-Tour_carbon-disc-brake-endurance-road-bike_saddle-toptube-detail-297x223Nivolet Tour Disc beneficiază de toată experienţa în proiectarea de MTB-uri a celor de la Ghost. Astfel, cadrul şi furca de competiţie din 2015 au fost complet redesenate pentru a îmbunătăţi confortul fără a îngroşa seatstay-urile şi furca pentru a face faţă la forţele de frânare.

Ghost_Nivolet-Tour_carbon-disc-brake-endurance-road-bike_flat-mount-disc-detail-297x297În timp ce partea de sus a bicicletei a fost subţiată, chainstay-urile rămân rigide şi late pentru un transfer bun al puterii şi pentru un bun control. De asemenea, spaţiul pentru anvelope a crescut, dar nu va accepta totuşi dimensiuni mai mari de 28 mm. Modelul Nivolet LC Tour Disc 3 vine echipat cu roţi Mavic Ksyrium Disc şi cu anvelopele lor Yksion Elite de 25 mm rămânând destul loc în cadru, dar cu unele jante s-ar putea ca 28 mm să intre foarte fix. Cadrul are suporţi de etrier flat mount şi acceptă discuri de 160 mm pe faţă şi 140 mm pe spate. Momentan butucii sunt cu QR normal.

Modelul LC (Lightweight Carbon) va fi oferit cu două echipări: Ultegra cu frâne hidraulice şi deraioare mecanice, cu o greutate de 8.1 kg şi 105 cu frânare hidraulică şi deraioare mecanice, mai grea cu 100 g.

Ghost_Nivolet-Race-4-ULC_complete-600x400Odată cu modelul de MTB Lektor World Cup, Ghost a început utilizarea unui nou tip de carbon ultrauşor. Modelul nou Nivolet ULC Race foloseşte acest material nou iar cadrul are doar 880 g, acesta rămânând cu frâne clasice pe jantă, dar având seatstay-urile subţiate şi coborâte pentru un confort sporit. Vor fi oferite două versiuni, cu echipări SRAM Red şi Force şi cu greutăţi de 6.1 kg, respectiv 6.7 kg.

Noul design al cadrelor se regăseşte şi la modelele mai ieftine Nivolet Tour. Se foloseşte de asemenea materialul LC pentru 5 modele de carbon de la Dura-Ace Nivolet LC Tour 6 până la o versiune cu echipare 105. Vor fi disponibile şi două versiuni cu cadru din aluminiu, cadrul fiind aparent nemodificat. Apar însă două noi versiuni, una cu Ultegra şi una cu Tiagra, Nivolet Tour 2. Toate bicicletele pot fi studiate în detaliu pe site-ul Ghost Bikes.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 1 =