Acum citesti
GEO Handguards protejează mâinile și manetele de impactul cu crengi și la căzături

Din punct de vedere estetic protecțiile de mână pentru MTB nu arată foarte elegant, aspectul fiind practic în funcție de model. În schimb, loviturile ghidonului cu crengile produc traume destul de persistente la ghinioniștii care pățesc așa ceva în coborârile lor în viteză printre copaci. Noile GEO Handguards promit să fie cele mai elegante și eficiente protecții de mână pentru MTB fabricate vreodată…

Chiar dacă un deget rupt e departe de a fi cel mai rău lucru ce se poate întâmpla pe MTB, se pare că un astfel de mic accident produce o pauză medie de 62.2 zile de la sportul preferat, exceptând cei mai extremi ca Lewis Buchanan care și-a fixat degetul rupt cu powertape și a continuat cursa. GEO Handguards promit să vă protejeze de obiectele de pe potecă (în general copacii) ce v-ar putea lovi degetele și chiar ar putea să le rupă dacă aterizați cumva cu ghidonul în ei.

Adăugarea a încă unui accesoriu pe ghidonul modern de MTB care e deja foarte încărcat e o decizie grea: avem manetele de frână, cea de shcimbător, cea de blocaj a suspensiei, cea de la tija dropper, suportul de GPS, de-abia ar mai fi loc, dar siguranța e de neprețuit.

În 2018, fondatorul GEO, Glenn E Olsen, și-a propus să producă o nouă generație de protecții după ce a căzut și s-a accidentat, realizând că dacă ar fi folosit atunci protecții de degete pentru MTB accidentarea sa ar fi fost mult mai ușoară. După 18 luni de design și testări riguroase, Glenn produce acum protecțiile în atelierele GEO din Connecticut.

GEO Handguards sunr proiectate să fie sigure, rezistente și durabile. Acestea sunt fabricate dintr-un polimer hibrid producție proprie, realizat special pentru acest produs, părțile metalice fiind fabricate din aluminiu de aviație 6061, anodizat pentru durabilitate maximă și rezistență la coroziune. Până și sticker-ele sunt confecționate din vinyl special pentru outdoor.

Spre deosebire de alte modele, GEO Handguards acoperă integral atât grip-ul cât și manetele, până la capătul ghidonului, oferind o protecție superioară.

Montarea protecțiilor nu necesită nicio modificare la bicicletă, nicio gaură, tăietură sau îndoire. Este nevoie doar de un ghidon standard de 22 mm diametru și de grip-uri cu capătul liber. Este nevoie doar de demontarea grip-urilor și a manetelor pentru instalare.

La un preț de 75$, GEO Handguards sunt unele dintre cele mai scumpe protecții de acest gen de pe piață, alte modele având prețuri între 55-66$. Sunt de asemenea destul de grele, adăugând 340 g bicicletei în comparație cu alte modele care ajung chiar până la 148 g.

Un set complet GEO Handguards costă 75$ și include cele două protecții și tot ce e nevoie pentru montaj, adică două coliere și două dopuri cu expansiune. Este inclus și un set de stick-ere în 9 culori dar și instrucțiunile de montaj. Transportul e gratuit doar în SUA. GEO sunt încrezători că materialul și design-ul garantează că protecțiile nu se vor rupe, oferind în acest sens o garanție de 1 an inclusiv în caz de cedare la accident.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four + 11 =