Acum citesti
Garmin lansează Edge 810 și 510

Oferta ciclocomputerelor a fost îmbogățită recent cu două noi modele propuse de Garmin, Edge 810 și 510. Cu ce diferă față de ce a avut de oferit compania până acum? Chiar dacă sunt “urmașii” modelelor 800 și 500, acestea sunt în totalitate dedicate pentru bicicletă, beneficiind de o conectivitate superioară, putând fi operate și prin intermediul unui telefon inteligent. În plus, mai putem enumera o interfață mai intuitivă, tracking în direct, acces direct la social media și actualizări în timp real a condițiilor meteo. 810 este superior lui 510 mulțumită unui singur lucru, și anume posibilitatea de cartare și afișare a hărților.

Practic, Edge 810 este destinat cicliștilor care doresc un ciclocomputer avansat ce înglobează tot ce are tehnologia de oferit în momentul de față. GPS-ul este prezent în cazul de față, oferind informații despre locul în care se află ciclistul în orice zonă a lumii și având opțiune de detaliere a străzilor. Memoria îi poate fi suplimentată cu un card microSD, greutatea totală este de 98 de grame, pe când diagonala ecranului este de 2,6 inch, cu proprietatea de a putea fi citit chiar dacă razele soarelui se reflectă în acesta. Firește, și prețul este pe măsură, Edge 810 costând între 499$ și 699$ în funcție de opțiunile alese.

Trecând la Edge 510, acesta este un fel de replică mai puțin performantă a lui Edge 810. Cu toate acestea, toate funcțiile de bază se regăsesc și aici, numai că localizarea se poate face doar după ce ai terminat tura și nu în timp real. Ca și greutate este mai suplu, având 80 de grame, cu un ecran mai mic însă, de 2.2 inch. Prețul este ceva mai blând în acest caz, oscilând între 329$ și 399$.

Cele două aparate sunt compatibile cu sistemele ANT+, iar pentru o funcționalitate impecabilă, Garmin a lansat și aplicația pentru telefoane inteligente Garmin Connect. Transferul datelor spre computer se poate realiza fie prin Bluetooth, fie prin cablul USB care însoțește fiecare dintre aparate.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen + seven =