Acum citesti
Garmin a lansat computerele cu GPS Edge 1030 și 130 în versiune Plus

Garmin a lansat versiuni Plus pentru cele două computere cu GPS de ciclism din capetele gamei, testate și de noi în versiunile originale: Garmin Edge 1030, lansat și testat în 2017 și Garmin Edge 130, lansat și testat în 2018. La fel cum s-a întâmplat cu modelul de succes Edge 520 când a primit versiunea Plus, computerele au primit un hardware mai performant și funcții suplimentare.

Modelul 1030 oferă mai multe posibilități de conectivitate, distribuire a turelor, planificare a antrenamentelor la exterior și în interior în timp ce micul 130 a primit funcții importante de pe modelele superioare.

Marile îmbunătățiri la 1030 față de modelul 2017 includ funcții mai avansate de înregistrare și distribuire a turelor, asistență mai bună dar și hărți mai complexe, inclusiv harta cu trasee de MTB Trailforks ce exista deja pe 830 și 530. Aceasta include bineînțeles și funcția de afișare a intersecțiilor și a variantelor de traseu. Procesorul mai bun și senzorul de GPS mai performant vor îmbunătăți cu siguranță toate aspectele.

Elementele principale noi sunt următoarele (prezentate în imaginile de mai sus):

  • Dynamic Training Insights – urmărește valorile VO2 Max și Training Load și oferă informații despre variația nivelului de antrenament în timp
  • Training Status – indică dacă antrenamentul e eficient sau nu
  • Suggested Daily Workouts – folosește informațiile de la primele două puncte pentru a sugera antrenamente zilnice personalizate
  • Sync Training Plans – încarca antrenamente din Garmin Connect, TrainingPeaks și TrainerRoad
  • Heat & Altitude Acclimation – te anunță dacă ești pregătit pentru căldură/altitudine
  • ClimbPro – cunoscută deja, arată distanța și profilul rămas pe fiecare cățărare a unei rute preîncărcate
  • Nutrition & Hydration Alerts – alerte despre nutriție și hidratare, pentru a nu fi prea târziu
  • Cycling Dynamics – prezintă datele despre dinamica pedalatului (necesită powermetru dual)
  • MTB Dynamics – funcție ce măsoară timpul petrecut în aer, numărul și lungimea săriturilor
  • Grit & Flow – măsoară dificultatea unei rute și cât de cursiv a fost parcursă
  • Extended Battery Life – o autonomie de până la 24 de ore de înregistrare cu GPS

1030 Plus va fi compatibil și cu dispozitivul InReach cu ajutorul căruia poate să rămână conectat și să trimită mesaje direct prin satelit în zonele fără semnal GSM. În zonele cu semnal, funcțiile de detectare a incidentelor, antifurt și group tracking facilitează contactul cu prietenii și îmbunătățesc siguranța. Prețul este identic cu cel al modelului 1030, respectiv 2899 lei pentru modelul simplu și 3399 lei pentru pachetul cu senzori de puls, viteză și cadență. În același timp, prețul modelului vechi 1030 este redus cu 23% la 2199 lei.

Micul dar puternicul Edge 130 a fost introdus în 2018 și include un ecran monocrom cu un contrast și o lizibilitate uimitoare, oferind toate metricile de bază necesare alături de navigație și funcții smart de bază.

Noul Edge 130 Plus păstrează forma și ecranul fantastic non-touch de 1.8 inch însă include o mulțime de funcții de la modelele superioare: metricile specifice de MTB, detecția incidentelor, hărți și alerte de mesaj (dar la care nu se poate răspunde de pe GPS). Noua versiune include și mult-apreciata funcție ClimbPro!

Noul 130 Plus se sincronizează acum cu trainerul, de asemenea acesta oferă date despre VO2 Max și alți parametrii de antrenament. Nu primește hărțile Trailforks, dar include navigație și rutare, însă cu o hartă mult simplificată. Prețul s-a păstrat de la modelul 130: 999 lei pentru unitatea simplă, 1249 lei pentru pachetul cu senzori de puls, viteză și cadență și 1349 lei pentru pachetul MTB cu telecomandă, husă și suport special. Și prețul modelului vechi 130 a scăzut cu aproximativ 40% până la 549 lei!

Sperăm să primim cât de curând la test ambele modele și să vă aducem informații exacte despre cum se comportă acestea în realitate!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 + 11 =