Acum citesti
Fox 2013: noile tehnologii

Fox a prezentat cu câteva zile înainte de festivalul Sea Otter Classic noutățile pentru sezonul 2013. Sistemul CTD (Climb, Trail, Descent) a fost în centrul atenției, tehnologia urmând a fi disponibilă pe toate produsele noi, inclusiv pe tija de șa D.O.S.S. De asemenea, Fox a pregătit o nouă furcă cu brațe de 34 de mm pentru 2013 cât și o nouă furcă pentru bicicletele cu roți de 27.5 inch.

Dar să ne concentrăm pe noul sistem CTD. Acesta are rolul de a simplifica utilizarea sistemelor de amortizare, fie că este vorba de furci, amortizoare spate sau de tija de șa reglabilă. Redefining Ride Dynamics ne spun cei de la Fox, urmând ideea că setup-ul suspensiei este acum mai simplu ca niciodată, urmând traseul pe care tu-l parcurgi. Pe scurt, armonie perfectă a sistemului de amortizare.

Astfel, atât pe furcă cât și pe amortizor vei avea o mică manetă la dispoziție prin care selectezi modul în care amortizoarele tale reacționează în funcție de terenul pe care rulezi:

C (climb mode): compresia low speed este foarte fermă, astfel încât să pierzi cât mai puțină energie la pedalat.

Pentru amortizorul spate:

T (trail mode): compresia low speed este moedrată, îmbinând cu succes eficiența la pedalat și controlul bicicletei pe teren variat.

Pentru amortizorul spate:

D (Descend mode): este modul de coborâre, gândit pentru porțiunile cele mai dificile. Suspensiile funcționează în acest mod la capacitate maximă.

Pentru amortizorul spate:

Cu toate acestea, tot tu vei fi acela care va seta presiunea din cartușul de aer sau rebound-ul. CTD va decide cât de rapid sau cât de încet vor reacționa amortizoarele. Furcile din gama de top factory vor beneficia de încă 3 reglaje extra pentru modul Trail: soft, medium și firm.

Va exista bineînțeles și o comandă montată pe ghidon care va simplifica puțin procesul de setare. Asta înseamnă, da, că nu trebuie să te mai apleci pentru a seta suspensia, ci o poți face din mers din maneta cu două padele (una pentru furcă, cealaltă pentru amortizorul spate).

Noua furcă cu brațe de 34 de mm, va fi disponibilă atât pentru biciclete 29er cât și pentru 26er sau 27.5 (650B). Detalii complete despre aceasta urmează cât de curând.

via Fox Racing Shox

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 + nineteen =