Acum citesti
Foi ovale cu aspect deosebit de la Absoluteblack

absoluteblack-road-Oval-chainring-Ultegra-6800-Dura-ace-9000-qrings-2-600x398Foile ovale revin în atenţia lumii de câţiva ani, deşi încercarea anterioară cu angrenajele Biopace nu a fost un mare succes. Probabil că noile posibilităţi de proiectare computerizată au dat naştere unor forme mult mai eficiente. Chiar dacă Rotor sunt lideri de piaţă, mai există şi companii destul de cunoscute producătoare de foi ovale, printre acestea fiind şi Absolute Black.

Foile Absoluteblack Oval Road Premium sunt confecţionate în acelaşi fel cu foile Absoluteblack narrow-wide pentru transmisii 1x de MTB şi ciclocros, dar au forme diferite oferind schimbări fine ale vitezelor la angrenajele duble de şosea.

absoluteblack-road-Oval-chainring-Ultegra-6800-Dura-ace-9000-qrings-5-600x398Absolute Black a oferit la început foi ovale pentru MTB, dar a existat cerere mare pentru modele de şosea, astfel că acum ei oferă o gamă largă de astfel de produse. Folosirea foilor ovale la transmisiile 1x nu pune mari probleme, acolo fiind foarte importantă evitarea săririi lanţului. La un sistem cu două foi, distanţa dintre foi nu e constantă şi la fel diferă şi distanţa dintre foi şi deraiorul faţă, astfel că pot să apară probleme la schimbarea vitezelor.

absoluteblack-road-Oval-chainring-110-4-shifting-ramps-6a-600x398Noile foi Oval Road Premium sunt construite printr-un proces complex de strunjire unic printre producători. Majoritatea foilor au nişte pini care prind lanţul şi îl trag peste o suprafaţă plană. Absoluteblack au găsit o metodă nouă pentru a muta lanţul de pe o foaie pe alta. Ei au creat nişte rampe speciale pe interior, în număr de şase, care ajută la mutarea lanţului pe cealaltă foaie, chiar şi sub sarcină. Datorită faptului că există şase astfel de rampe, schimbarea se va face rapid indiferent de poziţia deraiorului faţă de foaie în acel moment.

Un alt lucru important pentru o schimbare de viteze eficientă este rigiditatea foilor. Formele de pe foaie nu au rolul doar de a da aspectul fantastic, ci ele crează şi un inel rigid care elimină flexarea sub sarcină, în acelaşi timp eliminând şi o mare cantitate de material de pe foaie, făcând-o mai uşoară. Absoluteblack spun că foile lor au 5 mm grosime, fiind cu 15% mai rigide decât modelele de la Rotor.

absoluteblack-road-Oval-chainring-Ultegra-6800-Dura-ace-9000-qrings-4-600x398Toate foile de la Absoluteblack sunt optimizate pentru poziţia ideală în raport cu braţul angrenajului. Astfel se elimină erorile la montaj şi se obţine o greutate redusă. Foile mari sunt disponibile negre, roşii sau gri şi au un preţ de 124 USD (50 şi 52 de dinţi). Foaia mică este disponibilă doar neagră, la preţul de 61.95 USD (34 şi 36 de dinţi). Foile sunt disponibile pentru angrenajele asimetrice cu bcd de 110/4 mm, cum ar fi Dura-Ace 9000, Ultegra 6800 şi 105 5800.

Chiar dacă nu are acelaşi aspect deosebit, foaia mică are aceiaşi ovalitate cu modelele mari. Pentru cei ce ezită să încerce foile ovale, Absoluteblack îi asigură că acestea îmbunătăţesc căţărarea şi corectează pedalatul neuniform. Se pot evident monta ambele foi pe un angrenaj, dar se recomandă să se monteze întâi foaia mică, iar cea mare doar dacă este nevoie.

Puteţi vedea şi două filme de prezentare în care sunt explicate beneficiile acestora:

Mai multe informaţii găsiţi pe site-ul producătorului.

Sursa: bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 4 =