Acum citesti
Fezzari a lansat noul fatbike extrem Kings Peak, din carbon, cu roți de 27.5

Fezzari a anuntat toate detaliile noului lor model de fatbike, model ce a fost deja testat într-o traversare a Islandei făcută de Chris Burkard și Gus Morton, împreună cu Rebecca Rusch. Dacă bicicleta Fezzari Kings Peak i-a dus pe aceștia din nordul în sudul insulei de zăpadă și foc, cu siguranță e perfectă pentru aventurile de iarnă ale oricui.

O simplă privire la Kings Peak confirmă că e un model cu totul nou. Toptube-ul arcuit a dispărut și a fost înlocuit cu unul ce oferă înălțime redusă, dar are trei prinderi de accesorii. A dispărut și întăritura triunghiulară din fața seat tube-ului, rezultatul fiind o lungime mai mică a seat tube-ului, ce permite tije reglabile cu cursa mai lungă. Modelul anterior Kings Peak a fost o bicicletă excelentă, dar noul model pare să fie foarte mult îmbunătățit.

Fezzari atrage atenția asupra importanței dropout-urilor 197 x 12 mm, ei reușind să producă un cadru din carbon folosind propria tehnologie MonoForm dintr-o singură bucată în ciuda dropout-urilor cu distanțare masivă. Cadrul este deci modelat într-o singură bucată, în loc de două bucăți adăugate ulterior. Asta permite renunțarea la joncțiuni suplimentare și la rășină în plus, greutatea fiind mai mică și rulajul îmbunătățit.

Geometria arată două noi mari schimbări la Kings Peak – acesta folosește acum roți și anvelope de 27.5, dar a primit și o a patra mărime. Cât despre mărimea roților, mai există încă modele de fatbike cu roți de 26, însă majoritatea producătorilor au trecut la roți de 27.5 ca standard. Fezzari spune că acestea aduc o suprafață de contact mai mare, aceasta fiind mai lungă la anvelopele 27.5 x 4.5 decât la cele 26 x 5.0.

O suprafață mai mare de contact oferă tracțiune mai bună, flotabilitate, roție mai mari rulând mai repede, singurele dezavantaje fiind greutatea mai mare a roților și anvelopelor de 27.5. Cadrul poate însă fi folosit și cu roți de 26 x 5.0 dacă se dorește asta.

Ca specificații tehnice, Kings Peak folosește angrenajul SRAM Fat 5 cu factor q de 108.5 mm și chainline de 76.5 mm. Angrenajul e montat pe rulmenți filetați BSA de 100 mm iar cablurile sunt rutate complet intern prin headtube-ul ZS44/ZS56. Toate cadrele vin cu furca rigidă din carbon Fat King Carbon V3, cu o dimensiune ax-coroană perfectă de 511 mm și cu un ax de 150 x 15 mm, permițând trecerea ușoară la furcă cu suspensie, cum ar fi modelul RockShox Bluto cu cursa de 100 mm care are aceleași dimensiuni.

Toate bicicletele complete vin inițial fără tijă reglabilă, însă Fezzari permite adăugarea uneia ca opțiune, după adăugarea bicicletei în coșul de cumpărături. De asemenea se mai poate opta pentru culorile Ash Gray sau White Amber, se pot adăuga pedale și tijă reglabilă, setup tubeless, ureche de schimbător suplimentară și multe altele.

Prețul bicicletei complete începe de la 2399$ pentru Kings Peak Comp echipată cu SRAM NX Eagle și urcă la 2899$ pentru Kings Peak Elite care vine echipat cu SRAM GX Eagle.

Pentru doritori, va fi disponibil separat și cadrul ediție limitată Chris Burkard Expedition, în culoare galbenă cu elemente grafice speciale. Livrarea acestora e mai scurtă decât a celorlalte modele, în doar 1-2 săptămâni, modelele normale având un termen de livrare de 6 – 18 săptămâni, în funcție de variantă și de culoare. Practic doar modelul acesta în ediție limitată va ajunge la timp pentru zăpada din această iarnă.

Bicicleta originală cu care Chris a traversat Islanda este acum expusă la un magazin chiar în Islanda și va fi într-un final scoasă la licitație, toate încasările fiind donate. Va fi lansat și un documentar video al expediției la începutul anului viitor.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − 5 =