Acum citesti
Felt TA FRD, bicicleta de velodrom cu angrenaj pe stânga, e disponibilă la ”doar” 26.000 USD

Felt-TA-FRD-olympic-track-bike01Poate mai țineți minte că Felt a pregătit pentru Olimpiada de la Rio o bicicletă de velodrom foarte specială: ea a fost proiectată luând în considerare aerodinamica specifică acestei discipline și folosește componente speciale de la HED, FSA, Phil Wood și Stages Cycling. Rezultatul este o armă letală cu angrenajul pe stânga ce a cucerit argintul olimpic. Acum ea este disponibilă și pentru vânzare, dacă există doritori cu portofelul suficient de mare…

Felt-TA-FRD-olympic-track-bike04Felt-TA-FRD-olympic-track-bike09Modelul a fost construit având ca bază bicicleta Felt TK1 cu care USA Cycling a câștigat tot medalia de argint, în 2012, încercând să o aducă la un nou nivel de performanță. Aerodinamica a fost mult îmbunătățită, rezultând profilul frontal foarte subțire.

Felt-TA-FRD-olympic-track-bike06Noile roți speciale lenticulare de la HED au butuci de 70 mm în față și 95 mm în spate. Cel din spate e montat asimetric iar cadrul este proiectat în jurul roții rezultând o linie a lanțului perfectă. Dropout-ul spate este mai subțire înspre spate împiedicând axul să alunece de la forțele mari de pedalare, fără să fie nevoie de șuruburi externe care să aducă frecări suplimentare cu aerul.

Felt-TA-FRD-olympic-track-bike02

Lucrul mai puțin evident este aerodinamica la curenți angulari. La velodrom bicicletele virează mereu spre stânga și nu există vânt, așa că toată bicicleta a fost proiectată doar pentru curentul de aer din acea direcție. Din acest motiv angrenajul a fost mutat în stânga, reducând mult rezistența aerodinamică. Cadrul este de asemenea adaptat, fiind asimetric. Angrenajul din stânga pune greutate mai mare în partea de jos a pistei, un alt avantaj interesant.

Felt-TA-FRD-olympic-track-bike10Pentru doritori, kit-ul complet conține multe componente care permit adaptarea bicicletei după nevoi și nivelul de performanță. La prețul ”modest” de 25.999 USD sunt incluse roțile HED Volo DIsc cu rulmenți Ceramicspeed, un set de roți Stinger 6, angrenajul Vision Race cu foi de 50, 51, 53, 54 și 55 de dinți și cu braț la alegere între 170 sau 172.5 mm, un al doilea angrenaj Vision Training cu aceleași foi incluse, pinioane Phil Wood de 13, 14, 15 și 16 dinți și inel de strângere, monobloc Ceramicspeed și lanț tratat, cutia de transport Tri All 3 și cadrul. Brațul drept al angrenajului are inclus și un powermetru Stages.

Mai multe informații puteți afla pe pagina producătorului.

Informații preluate de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − 11 =