Acum citesti
English Cycles Stainless Superlight, cursieră din inox de 4.5 kg
english-cycles-stainless-superlight-1-625x417Atelierul English Cycle din Oregon, S.U.A. a avut un stand bogat la North American Handmade Bicycle Show cu câte o bicicletă pentru aproape fiecare categorie. Printre acestea, Stainless Superlight, o cursieră făcută de producătorul Rob English pentru uz propriu.

Rob nu este doar un proiectant și fabricant de cadre de top și inovatoare, el este și ciclist de performanță iar această cursieră e proiectată pentru a-i servi în acest scop. Bicicleta este un experiment de lucru cu inoxul, dar este de asemenea și un model de performanță pe cățărare sau în concursuri.

english-cycles-stainless-superlight-2-625x417Inoxul este un material dificil de prelucrat, el trebuind mufat cu un aluminiu cu conținut de argint, care are o temperatură de topire mai joasă și e mai fluid, în schimb este greu de tras filete prin acesta.
english-cycles-stainless-superlight-3-625x417Bicicleta este proiectată pentru componentele noi SRAM eTap, dar între timp a fost echipată temporar cu SRAM Red și a primit prinderi de cablu demontabile pe head tube.
english-cycles-stainless-superlight-4-625x417Prinderile pentru frâne și pentru tija de șa sunt manufacturate tot de Rob. Triunghiul spate are seat stay-urile foarte subțiri și par fragile, dar sunt proiectate special pentru utilizator.
english-cycles-stainless-superlight-5-625x417Pentru echipare au fost folosite doar piese ușoare: tijă de șa și șa custom de la Dash (142 g), angrenaj Clavicula (304 g), pipă Extralite (88 g) și ghidon AX Lightness (162 g). Greutatea totală inclusiv pedalele M2 Racer Orb de 98 g este de aproximativ 4.5 kg!
english-cycles-stainless-superlight-9-625x417Sursa: www.cycleexif.com