Acum citesti
Eduard Novak: Demiterea mea este nestatutară și abuzivă

Situația lui Eduard Novak în cadrul Federației Române de Ciclism rămâne încă neclară, dar, în opinia sa, decizia de demitere luată de Consiliul de Administrație convocat în lipsa sa nu convine statutului forului și nici Legii Sportului. Atât el, cât și membrii care au votat demiterea sa, așteaptă decizia Ministerului Tineretului și Sportului pentru a stabili cine are dreptate, decizie care va fi anunțată, cel mai probabil, luni, 18 noiembrie. În cele de mai jos, publicăm comunicatul de presă oficial trimis de Novak:

eduard_novak

Doresc sa imi prezint prin acest comunicat punctul de vedere legat actiunea abuziva si NESTATUTARA a catorva membrii ai Consiliului de Administratie, sustinuti de 9 cluburi (majoritatea de stat) din 43 de cluburi membre ale Federatiei Romane de Ciclism.

In aceasta saptamana actiunile angajatilor Federatiei au trecut limita legala, acestia convocand in mod nelegal si nestatutar o sedinta a Consiliului de Administratie.

Cand folosesc termenii de mai sus, ilegal și nestatutar, ma bazez pe STATUT-ul Federatiei Romane de Ciclism. In conformitate cu acest statut, prin organizarea acestui Consiliu de Administratie in cadrul caruia subsemnatul a fost demis si alte 5 cluburi au fost suspendate, au fost incalcate următoarele articole:

Capitolul IX – Art65- 27 – Consiliul de Administratie se intruneste, de regula, trimestrial sau de cate ori este nevoie, la convocarea Presedintelui.

Nu am convocat in ultima perioada intrunirea unui Consiliu de Administratie si din acest motiv intalnirea care a avut loc luni la Federatia Romana de Ciclism poate fi considerata, in cel mai bun caz, o sedinta de lucru a domnilor care au participat. Orice document generat in cadrul acelei intalniri este asadar nul de drept.

Capitolul IX – Art 65 – 1 – Consiliul de Administratie este statutar constituit in prezenta a jumatate plus unu din totalul membrilor sai

Chiar și pornind de la premisa ca subsemnatul ar fi convocat un Consiliu de Administratie, la intalnirea din data de 11.11.2013 au fost prezenti 5 membrii, ei nereprezentand jumatate plus unu din totalul membrilor Consiliului de Administratie, in aceste conditii nefiind statutar consituiti.

De altfel chiar si in cazul in care Consiliul de Administratie ar fi fost statutar constituit, membrii acestuia nu il pot demite pe PRESEDINTELE FEDERATIEI, Consiliul de Administratie neavand prerogative pentru a initia o asemenea actiune.

Consider ca nu mai este necesar sa prezint pe larg si celalte nereguli asa ca ma rezum sa le enumar: Nu exista un convocator de sedinta / Nu se stie cine a fost convocat si cine nu / Pe ordinea de zi nu exista nici un punct care sa faca referire la demiterea Presedintelui sau la suspendarea unor cluburi.

In aceste conditii cred ca este absolut clar pentru oricine ca tot scandalul generat de actiunile unor indivizi, care nu sunt interesati de ciclismul romanesc si care isi doresc doar accesul la banii Ministerului Tineretului si Sportului, este doar un mic balon de sapun si o incercare nereusita de a ma inlatura de la conducerea Federatiei Romane de Ciclism.

Dezamagirea cea mai mare vine din pacate din partea unor angajati ai Ministerului Tineretului si Sportului.

Domnul Ministru Nicolae Banicioiu a lipsit in aceasta perioada, el revenind foarte probabil doar luni 18.11.2013. Am discutat deja cu dansul si m-a asigurat, asa cum a facut de fiecare data cand am avut onoarea sa il intalnesc, ca Ministerul condus de dansul va actiona in sensul respectarii Legii sportului si va solicita respectarea Statutului Federatiei.

Cu toate acestea, profitand de lipsa domnului Ministru, doi angajati al Ministerului au participat la intalnirea din data de 11.11.2013, incercand sa legitimeze prin prezenta lor actiuni nestatutare ale unor indivizi care au ca unic scop inlaturarea mea de la conducerea Federatiei de Ciclism, fara sa tina cont de Legea Sportului, care mentioneaza clar ca:

Capitolul 1 – Ministerul Tineretului si Sportului – Art.18 lit k – Supravegheaza si controleaza respectarea de catre structurile sportive a dispozitiilor legale in vigoare si a prevederilor cuprinse in statutele si in actele de constituire a acestora

Solicit pe aceasta cale in mod oficial domnului Ministru Nicolae Banicioiu, sa initieze o cercetare disciplinara pentru cei doi angajati care au fost prezenti la acea intalnire si sa ii sanctioneze in conformitate cu regulamentele ministerului.

De asemenea imi iau libertatea de a face Plangere Penala impotriva acestor functionari, care si au incalcat grav atributiile, savarsind un abuz in serviciu.

La final vreau sa mentionez faptul ca aceste abuzuri au aparut in urma deciziei mele de a nu permite nici o plata nejustificata temeinic de angajatii Federatiei. In ultima perioada acestia au utilizat fondurile Federatiei in scopuri personale, nu au achitat obligatiile salariale, nu au virat contributiile catre stat, au incasat bani de la cluburi si nu au virat mai departe respectivele sume, care reprezinta premii de la concursuri internationale.

Ii asigur pe toti iubitorii acestui sport ca voi face toate demersurile legale pentru ca cei care au facut abuzuri sa raspunda in fata legii.

Cu deosebita stima,

Presedinte FRC,
Novak Carol Eduard

Vezi Comentarii (3)
  • Este necesar ca si angajatii Federatiei care au contribuit la „demitere” sa fie sanctionati, nu doar cei din minister. Conform regulamentului Federatiei.

  • Oare cum sa fie pupat in fund o persoana care nu a facut nimic pentru ciclismul romanesc? O persoana care s-a aratat clar anti-romanesc, sustin incontinuare clar ca trebuie facuta o schimbare in Federatia Romana de Ciclism dar trebuie sa punem un Presedinte care sa faca ceva pentru ciclismul ROMANESC… Trebuie sa ne trezim fratilor, hai sa alegem ce trebuie pentru NOI ROMANII. Si inca ceva, daca esti un bun sportiv nu esti garantia ca vei fi si un bun presedinte de Federatie…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven + one =