Acum citesti
Ede Molnar câștigă Campionatul Național de XC Eliminator

Cross Country Eliminator este o probă relativ nouă, fiind introdusă în circuit în anul 2010. Așa cum o spune și denumirea, este vorba despre un traseu similar unuia de Cross Country, în cadrul căruia doi rideri merg în etapa următoare, iar alți doi sunt eliminați. La fel ca la 4Cross spre exemplu, se pleacă în formație de câte 4 la start, iar traseul nu are mai mult de 1.000 de metri lungime. Cu toate acestea, include urcări, coborâri, porțiuni tehnice și porțiuni de plat. Cursa de astăzi de la Avrig a respectat formatul și a fost una disputată care a reușit să ne țină cu sufletul la gură, atât pe noi cât și pe cei prezenți pentru a-și susține favoriții.

DSCF4197În calificări, cel mai bun timp l-a obținut Lucian Logigan (Scott-Geiger), care din păcate, în finală, s-a accidentat și a abandonat. Prima treaptă a podiumului i-a revenit lui Ede Molanar (Dinamo-BikeXpert) care a pornit hotărât din start și a reușit să se distanțeze de restul concurenților. A fost urmat de Tudor Oprea (Scott-Geiger) și de Roberto Burță (Scott-Geiger).

DSCF4230Ediția de anul acesta a fost rezervată exclusiv elitelor, prin urmare numărul participanților a fost restrâns. Cel puțin de dragul spectaculozității acestui tip de concurs, ne-am fi dorit mult să-i vedem și pe amatori în acțiune, mai ales că este un cu totul alt gen de concurs prin care-și pot măsura puterile. Scurt, intens și cu o concluzie rapidă.

DSCF4210La decernarea premiilor a fost prezent și secretarul general al Federației Române de Ciclism, Traian Goga, care le-a înmânat câștigătorilor medaliile, iar lui Ede Molnar, tricoul mult râvnit.

DSCF4176Nu în ultimul rând, trebuie să amintesc de concursul organizat pentru copii, cu vârste între 6 și 12 ani, pe categorii de vârstă. Dacă cei foarte mici au fost complet adorabili, cei mai mari dintre aceștia mi-au lăsat de înțeles că din urmă vine o generație puternică, unii dintre aceștia având un parcurs impresionant astăzi pe trasel de la Avrig.

DSCF4150Și nu doar băieții, ci și fetele, care, după caz, s-au bătut cot la cot cu unii băieți, semn că părinții încep să conștientizeze importanța acestui sport, dar și importanța unei biciclete performante, pe măsura copilului, pe care cel mic chiar poate obține rezultate.

DSCF4118Dragoș Mitroi
redactor FreeRider.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × three =