Acum citesti
Eddy Merckx Cycles readuce oțelul în atenție

Marca de biciclete care poartă numele inconfundabilului ciclist care în continuare deține cel mai bogat palmares din istoria acestui sport, se întoarce la rădăcini și reintroduce o serie limitată de cursiere cu cadru de oțel. Totuși, veștile nu sunt chiar așa îmbucurătoare precum par la prima vedere sau cel puțin îi privesc doar pe cei dispuși să plătească 17.500$ pentru o bicicletă Eddy70, seria limitată de oțel pregătită de producătorul belgian.

merckx

Originea numelui bicicletelor nu e greu de intuit, căci Eddy Merckx, supranumit Canibalul deoarece apetitul său pentru victorii era de nestăvilit, va împlini 70 de ani în 2015, dar poate mai semnificativ de atât este faptul că cele 70 de biciclete ale seriei nu se vor mulțumi să întruchipeze un simplu concept clasic. Deși concepute ca omagiu în cinstea sportivului belgian, cursierele vor avea specificații de top în ciuda aspectului retro, lista pe care regăsim țevi elaborate de oțel Columbus precum și componente ultra-performante.

Eddy Merckx va împlini 70 de ani în 17 iunie anul acesta, iar în respectiva zi vor fi livrate și bicicletele, mai precis 69 de bucăți căci cursiera cu numărul 1 din această serie este rezervată Canibalului. Din lista de specificații, pe lângă țevile Columbus XCr sudate de Johan Vranckx, un meșter cu 35 de ani de experiență, mai face parte setul Campagnolo Super Record și roțile Campagnolo Bora Ultra 35.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five + 13 =