Acum citesti
Echipa Velox a terminat cu bine 4Islands

Velox a participat cu două echipe la competiția pe etape 4Islands și ne-au povestit că au încheiat cursa cu bine. Anul acesta, traseele au fost ceva mai lungi însă cu mai mult flow, iar vremea a fost un bonus, înregistrându-se temperaturi de 20-22 de grade aproape la fiecare etapă, mai mare plăcerea să concurezi.

La start s-au aliniat participanți din 38 de țări, însumând 203 echipe a câte 2 membri, iar la linia de final au ajuns 188 de echipe. Printre altele, merită menționat că Velox a fost singura echipă din România cu reprezentanți la linia de start. Desigur, au existat și probleme tehnice, anvelope tăiate sau probleme de sănătate, unul din membri echipei Velox Cycling Team 2 având probleme cu fierea terminând astfel greu prima etapă. În a doua etapă, unul din membri echipei Velox 1 a tăiat o anvelopă și a mers pe jos 12 km până la punctul de alimentare unde exista un service și implicit și componente. De acolo au achiziționat și au montat o anvelopă nouă.

Ce presupune din punct de vedere financiar o astfel de deplasare, ca informație generală? Taxa de înscriere este destul de scumpă/echipă, transportul (românia – Croatia) și retur, 2 nopți de cazare extra premergătoare evenimentului, pregătireea bicicletei, alimentația pentru concurs și piesele de schimb căci nu se știe niciodată de ce-ai nevoie: plăcuțe de frână, roți, discuri, lanțuri, pinioane, foi etc.

Cei de la Velox ne-au spus că anul acesta vor participa la peste 90% din cursele de MTB din România. Iar în acest weekend, unii din membri echipei sunt plecți în Thassos, unde participă la Thassos Cup MTBși Tour of Thassos Road Race.

Partenerul principal al participării Velox la 4Islands a fost compania Nuclearelectrica, companie ce asigură în prezent 18% din producția internă de energie din România, adică 33% din totalul energiei fără emise de carbon produse în țara noastră, generând un impact socio-economic semnificativ pentru dezvoltarea comunităților.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 + 2 =