Acum citesti
Diamondback Release 27.5 Carbon vine cu un preț extrem de accesibil

Dat fiind că Release 27.5 din aluminiu e deja cea mai vândută bicicletă de trail de la Diamondback nu e suprinzător că au fost anunțate două modele noi din carbon. Prețul acestora va fi foarte competitiv, de doar 3000 USD pentru modelul de bază și un preț foarte bun de asemenea pentru modelul de top 5c.

Se pare că platforma de suspensie Level Link a avut succes la rideri. În punctul de sag brațul inferior al acesteia este paralel cu lanțul în timp ce brațul superior e perfect vertical, acest lucru izolând forțele din transmisie de cele din suspensie. Modelul anterior din aluminiu oferea un echilibru impresionant între eficiența la pedalare și amortizarea la coborâre.

Cadrul Release Carbon are atât triunghiul față cât și cel spate din carbon monococă, cu o cursă în spate de 130 mm oferită de platforma Level Link cu 4 brațe. Diamondback spun că au făcut cadrul rigid în punctele cheie, dar mai ușor decât versiunea din aluminiu. Butucul spate e Boost 148×12 mm, monoblocul e filetat și include prindere ISCG 05 pentru chainguide. Tija dropper și schimbătoarele au cablurile trase prin interior însă conducta de frână rămâne pe exterior.

Geometria completă e disponibilă pe pagina Diamondback, însă în rezumat putem spune că unghiul furcii e de 66 de grade iar cel al tijei de șa e de 73 de grade, ele nefiind la fel de înclinate ca la modelele foarte noi dar sunt suficiente. Toptube-ul e lung, de 610 mm în mărimea M iar chainstay-urile au 425 mm la toate mărimile de cadru.

Ambele modele au furci cu butuci Boost de 110×15 mm, transmisii 1x, jante late, pipe de 40 mm și ghidoane de 780 mm. Mărimile S/M au tije dropper de 125 mm în timp ce mărimile L/XL vin cu 150 mm, toate cu manetă pe ghidon Southpaw.

©Earl Harper

Modelul de top de mai sus e echipat cu furca Fox 36 Performance Elite Float de 150 mm și amortizor Fox DPX2 reglat special pentru acest cadru. Transmisia e SRAM Eagle X01, angrenajul din carbon e Truvativ Descendant, frânele sunt Guide RS cu discuri de 180 mm iar tija dropper e KS Lev Integra. Ghidonul și pipa sunt RaceFace Aeffect R, anvelopele sunt Maxxisi Minion 2.5 DHF și 2.4 DHR.. Este inclusă o protecție de foi MRP XCG și pedale tip platformă DB4L.

©Earl Harper

Modelul ieftin 4x primește furcă Fox 34 Performance Float și amortizor Fox Float DPS EVOL LV. Transmisia e 1×11 Shimano SLX, angrenajul RaceFace Aeffect, frânele Shimano Deore cu discuri de 180 mm iar jantele sunt Diamondback Blanchard 28R echipate cu anvelope Maxxis Minion 2.3. Tija dropper e KS Lev SI, pipa și ghidonul sunt Diamondback DB35 iar pedalele DB4L.

Pentru cei nemulțumiți cu echiparea standard, bicicletele pot fi personalizate prin programul Diamondback Custom Studio. Există multe opțiuni de upgrade la roți, ghidon și pipă, frâne, pedale, anvelope, etc…

Bicicletele pot fi cumpărate online din peste 100 de țări și sosesc 95% asamblate.

Modelul de bază 4c are un preț foarte competitiv de 3000 USD în timp ce modelul 5c va avea prețul de 4400 USD. În pachet sunt incluse o pompă de amortizor, cheie dinamometrică, valve tubeless, o aripă de noroi și o ureche de schimbător. Modelul 5c e disponibil doar în culoarea roșie iar 4c doar argintiu. Mărimile disponibile sunt între S și XL.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Importator în România: ROVELO

Informații de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen + nineteen =