Acum citesti
DHS Bike Fest 2011

Ne aflăm la Deva unde se desfășoară DHS Bike Fest 2011, fiind prima noastră participare la evenimentul ajuns deja la a 4a ediție. Numărul impresionant de invitați mi-a amintit de press camp-urile la care am fost invitați în decursul acestui an, însă invitații „fest”-ului celor de la DHS au fost preponderent reprezentanți ai magazinelor.


După premierea celor mai buni clienți ai DHS-ului, au urmat succesiv prezentările noilor biciclete 2012 cât și a componentelor 2012 din grupul Sram. Includem aici alături de brandul Sram atât Truvativ, Avid cât și Rock Shox. Începând cu acest an, DHS Bike Parts va adăuga în portofoliul de mărci distribuite în România, branduri cunsacrate precum Topeak (marcă de scule – Germania), Rema TipTop (soluții pentru anvelope – Germania), Alpina (căști și ochelari – Germania) sau DDK (producător de șei din Taiwan).


Mărcile WTB, GT, Knog sau Oneal vor fi în continuare distribuite în România. Revenind la biciclete, cei de la DHS vor oferi două biciclete de munte noi, care vor juca în segmentul entry- spre mid-level și care vor beneficia de prețuri foarte atractive, modele noi de oraș, triciclete pentru cei vârstnici (sau pentru cumpărături) și biciclete pentru copii cu un design schimbat.


O veste bună pentru potențialii cumpărători de furci Rock Shox este că aceștia vor primi alături de produsul achiziționat și diverse accesorii pentru întreținerea furcii (spre exemplu simeringurile, o-ring-uri, etc.). Accesorii ce vor salva ulterior sume importante de bani.


Simțind nevoia să comentez vis-a-vis de evenimentul la care am luat parte, nu pot decât să spun că am rămas surprins. M-a suprins numărul de dealeri de biciclete low cost. Sincer, nu credeam că piața este atît de mare. Ca să-ți faci doar o mică idee, există dealeri DHS cu 11 magazine în zonele în care sunt prezenți. Remarcabil nu? Nu cunosc comercianți care să dețină mai mult de 3 magazine.


Mai mult decât atât, am reușit să-mi schițez o imagine generală despre piața de biciclete low cost din România. Este uriașă! Chiar dacă nu sunt admiratorul acestui segment, pot trage două concluzii firești: există mai mulți utilizatori de biciclete în România decât am fi crezut (estimat la 6-7 milioane) iar în curând, am convingerea că mulți dintre cei care achiziționează o bicicletă ieftină, vor migra mai devreme sau mai târziu către segmente mai scumpe. Iar acestea, sunt două vești bune pentru toată lumea din industrie.


Dragoș Mitroi



Vezi Comentarii (6)
  • Nu inteleg de DHS aduce de la Gt, desi e UNIC importator, doar modele din josul gamei si vechi??Acum au pe site modele din 2009, dar la pret de 2012!!!

  • Ar trebui promovat mai serios brandul GT mai ales ca este o marca de top. In schimb, vestea cu furcile Rock Shox: uite cum vor deveni lideri de piata 🙂 Iar legat de bicicletele low cost, inteleg ca sunt o necesitate, dar ar fi indicat ca lumea sa dea switch mai repede catre modelele mai scumpe. Rising the quality of the market. Spor!

  • Sunt atent in continuare la subiectul DHS! Mai ales pentru marcile pentru care sunt reprezentanti acestia.

    Pana la urma cei de la DHS au fost singurii care mi-au reparat la Deva o frana Avid Juicy 3 pentru care platisem deja degeaba trei „mesteri” din Bucuresti…

    Totusi, poate o sa-si faca si un centru de service in Bucuresti ca daca nici aici nu e o piata pentru ei, nu stiu unde ar putea fi in Romania…

  • Cand DHS va vinde GT-uri model 2012, voi cumpara imediat de la ei. Daca vor continua sa vanda modele vechi de cel putin 3 ani, dar fara discounta ca la evanscycle, de exemplu, parerea mea despre seriozitatea lor va ramane aceaesi: nu bag 1Ron la ei.

  • Lucarile de service mai complexe (mai ales pentru marcile pe care le reprezinta DHS si care nu sunt din gama entry level) trebuie trimise pentru rezolvare tot la Deva.
    Adica timp pierdut si curierate de platit…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 + nineteen =