Acum citesti
David, cel care a zguduit lumea producătorilor de căști și de ochelari

Rudy Project s-a nascut in 1985 din dorinta de a oferi sportivilor de pretutindeni – prin investitii continue in cercetare si dezvoltare pentru cele mai noi technologii disponibile si cele mai moderne materiale – pentru ca ochelarii si castile sa ofere cea mai buna protectie, sa fie cei mai confortabili si cu ajutorul acestora, sportivii sa ofere o performanta si mai buna. Anul acesta brandul Rudy Project aniverseaza 30 de ani de la infiintare, iar in tot acest timp, a ramas fidel radacinilor familiei sale – chiar si pana in prezent, fondatorul Rudy Barbazza si fii sai conduc aceasta companie, astfel, acest brand nu a devenit un producator de masa – fiind compania cu care David l-a invins pe Goliat.

Tralyx_ConceptSketchIubirea pentru dezvoltarea continua, pasiunea pentru stil, precum si deosebita atentie pentru calitate, a facut posibila nasterea acestei familii unice de produse deținute și distribuite de companie. Pentru proiectarea si fabricarea acestora, sunt necesare descoperirile tehnologice, iar in spatele acestora, proiectarea lor si o minte creativa impreuna cu o sursă de inspirație continuă. Faceti cunostinta cu David Michaud.

David2David, de origine elvetiana-franceza, a crescut în America și s-a stabilit în Italia. Talentul și cunoștințele dobandite la Art  Center College of Design, aplicate la inceput la Alias Wavefront, dupa care la Volkswagen, Fiat, urmat de Benetton. A projectat si roadster cu zero emisii, triaman, ceasuri si instrumente multimedia, canistre de ulei, boots de schi, patine si pantofi casual. Iar acum, de 19 ani lucreaza pentru  Rudy Project.

david1Povestea comuna a inceput la o petrecere, unde s-a intalnit cu Cristiano Barbazza, unul dintre fii fondatorului, care chiar atunci era în căutarea unui designer pentru companie. Poate este doar o legenda, dar David chiar acolo la fața locului a schițat un ochelar pe baza dorintei si al ideii lui Cristiano, iar acesta a fost atât de impresionat încât i-a oferit pozitia de designer.

Cea mai bună sursă de inspirație pentru mine este natura.” – raspunde David atunci cand este intrebat de unde au venit cele mai bune idei – „Îmi place să călătorească în jurul lumii, întâlni oameni noi și explora locuri noi a citi diferite stiluri de carti si invata arte.

Ca inginer de proiectare al Rudy Project, el este în mod constant sub presiune, dar el iubește această situație. Chiar daca in prezent a ajuns sa fie unul dintre producătorii de top din domeniu, la nivel mondial, compania funcționează ca o afacere de familie, care pe parcursul dezvoltarii inovatoare al produselor are o multime de limitari. – „Dar chiar aceasta situatie face sa fie chiar mai interesanta sarcina unui bun designer.

Multi doresc sa vada cum lucreaza un designer ca David, noi neam uitat in sertar-ul lui unde am gasit nenumarate lucruri interesante. – „Munca de proiectare este ca un aisberg doar o parte mica se poate vedea din apa. O mare parte din munca nosrta ramane ascunsa, din mai multe motive Din cauza costurilor, politica de afaceri, obstacole estetice sau chiar de fabricatie.

9587915e367335b4e286dbc435585857db78c0c5-IMAGEBIGBANNERIn filme sci-fi, de multe ori putem vedea cum producatorii de filme isi imagineaza cum arata in viitor ochelarii, dar care este situatia cu designeri si in timpurile actuale, de exemplu 2016? „10 ani nu este o perioada atat de lunga. In timp ce comunicarea si inteligenta artificiala are o dezvoltare rapida, alte sectoare au o crestere mai lenta: sa luam ca exemplu ochelarii „Aviator” care a fost proiectat inițial in anii 1940 pentru piloti. Acest model, cu modificari minime s-a vandut cel mai bine, desi au trecut 80 de ani de la prima prezentare! Daca ne uitam la implanturi de ochi bionic, la tehnologiile optice ușor de purtat, se pare ca ochelari in viitor, ei bine, vor fi pur si simplu ochelari.

Dintre lucrarile sale la Rudy Project, proiectate in ultimii 19 ani, David este cel mai mandru pe modelul Rydon, model care recent a devenit iconic, dar aceasta a  declarat ca ii este destul de dificil in alegerea unui model preferat. Cea mai noi creatie este modelul Tralyx, probabil unul dintre cele mai mari proiecte realizate : Prin proiectarea ramei si a lentilei aceasta asigură eliminarea rapida al caldurii, design dinamic precum si lentilele anti soc si fotocromatice, asigura o experienta vizuala inconfundabil. Rama ochelarilor Tralyx este nu doar o piesa de arta, ci o rama care este proiectata cu precizie si maestrie.

Ar fi greu de spus, daca timp de 19 ani, a fost soarta sau coincidență cea care i-a modelat viața lui Michaud, la fel ca in povestea biblica David si Goliat, o firma mica a devenit un producator urias de ochelari. Un lucru este sigur: Printr-o proiectare atentă și o atenție extraordinară pe care David o da lucrarilor sale, Rudy Project este intr-o continua  crestere  si acest proces va continua și în viitor.

DE CE SA ALEGETI RUDY PROJECT?

Faceti click aici si cunoasteti potentialul si oportunitatile produselor.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen − 12 =