Acum citesti
Cursierele italiene din oțel Pegoretti primesc frâne pe disc

Bicicletele Pegoretti sunt recunoscute pentru cadrele lor elegante din oțel, fabricate în Italia, cu scheme grafice unice create de regretatul fondator al companiei, Dario Pegoretti. Bicicletele sunt în continuare produse în același atelier din Verona, manual. Acum, acestea au primit opțiunea sistemelor moderne de frânare pe disc, disponibilă pe modelele Round și Responsorium. Pegoretti spune că deși frânele pe disc există de multă vreme pe piață, au așteptat pentru ca standardele să se stabilizeze iar ei să producă un set ideal de dropout-uri, prinderi de etrier și o furcă adaptată, fără compromisuri.

Compania duce mai departe sloganul lui Dario Pegoretti ”fatti con le mani”, noile modele Pegoretti Disc Round și Responsorium aducând cadrele italiene manufacturate din oțel la o gamă mai largă de clienți, doritori de biciclete moderne, dar cu aspect tradițional.

Pegoretti spune că au fost întrebați foarte des dacă intenționează să facă un model cu frâne pe disc, însă aceștia nu au dorit să se grăbească. Au așteptat ca frânele pe disc să ajungă la un nivel de performanță adaptat bicicletelor lor, apoi au încercat să creeze un cadru pentru frâne pe disc care să arate, să se simtă și să ruleze ca o bicicletă Pegoretti.

Atelierele Pegoretti, conduse acum și de co-CEO Cristina Würdig , fost CEO la Brooks England, se îndreaptă astfel spre epoca modernă.

Conducerea companiei nu e reticentă la tehnologiile noi, dar dorește să ia decizii tehnice care să exemplifice spiritul Pegoretti, oferind performanțe reale cicliștilor.

Noile cadre Pegoretti cu frână pe disc folosesc un set complet nou de dropout-uri pentru ax thru de 12 mm și prinderi de etrier flat-mount integrate în triunghiul spate complet reproiectat.

A fost produsă și o nouă versiune, pentru frâne pe disc, a furcii clasice din carbon Pegoretti Falz, cu coroana lată și brațe ușor curbate, ce oferă spațiu identic cu modelul pentru frâne pe jantă, suficient pentru anvelope de 28 mm, dar cu structura întărită pentru a face față forțelor asimetrice de frânare.

Bicicletele cu frâne pe disc păstrează totuși o mulțime de detalii clasice, cum ar fi rulmenții pedalierului cu filet clasic englezesc, rutarea externă pe downtube (dar internă prin brațul furcii), gâtul furcii drept, de 1.125 și tija de șa standard de 31.6 mm, cu colier clasic de strângere, din aluminiu.

Prețurile noilor cadre Pegoretti Round Disc și Responsorium Disc sunt identice cu cele ale modelelor analoage cu frâne pe jantă. Opțiunile de personalizare sunt infinite, incluzând dimensiunile, geometria și schemele grafice unice.

Prețul este oferit individual fiecărui client, însă acesta este de câteva mii de euro pentru cel mai ieftin cadru disponibil. Bicicletele cu frâne pe disc se pot deja comanda, livrarea fiind garantată în 6 luni de la comandă.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − 19 =