Acum citesti
Selle Italia Watt este noua șa scurtă și ergonomică, specială pantru triatlon

Noua Selle Italia Watt dispune acum de un profil scurtat, având doar 250 mm lungime. Vârful, cu o lățime de 5 cm, este protejat de o căptușeală generoasă, care susține ciclistul atunci când se află în cea mai aerodinamică și agresivă poziție posibilă.

Șaua a fost creeată împreună cu Patrick Lange, de două ori câștigător la campionatele mondiale Ironman, dar și cu alți atleți de top de la echipa de triatlon BMC-Vifit.

Selle Italia Watt – șaua scurtă, ergonomică pentru triatlon și contratimp. Detalii tehnice

Noua șa este gândită să ofere cea mai mare performanță atunci când e folosită în cadrul unui concurs. Watt dispune de un decupaj central generos denumit Superflow. Rolul acestuia este de a elibera presiunea atunci când stai așezat pe șa. De jur împrejur avem o structură lată și plată. Această formă este păstrată de la coadă la vârf. Există puncte aderente pe întreaga suprafață la care se adaugă pe vârf materialul aderent High Grip. Toate acestea au rolul de a menține ciclistul în poziția în care se așează.

Chiar dacă șaua este în întregime plată, căptușeala groasă oferă margini aplatizate care și acestea atenuează punctele de presiune, lucru esențial atunci când urmează să pedalezi în aceeași poziție pentru o lungă perioadă de timp. Zona de confort optim a șeii, unde ar trebui să stea bazinul ciclisului, este aproape de spatele șeii și are o lățime de 133 mm.

Selle Italia Watt oferă railuri cu 1 cm mai lungi, pentru a permite o plajă mai mare de ajustare față-spate. Dedesubtul șeii, în partea din față a railurilor, există o inserție din cauciuc roșu sau gri – în funcție de model, al cărui rol este protejarea șeii atunci când bicicleta stă agățată pe stand, la concurs în zona de tranziție. De asemenea acest cauciuc previne și alunecarea laterală a bicicletei pe stand, atunci când ceilalți concurenți se agită în jurul bicicletei tale.

Selle Italia Watt pentru triatlon – preț și disponibilitate

Noua șa Watt este disponibilă într-o singură dimensiune (U3), cu două construcții care au aceeași carcasă și formă. Modelul Selle Italia Watt Kit Carbon Superflow are railuri ovale 7x9mm din carbon. Oferă rigiditate mai bună și o greutate anunțată de 200 g. Prețul este de 250 euro.

Selle Italia Watt Gel Superflow cu protecția gri, are railuri din titan și dispune de același profil. Oferă în schimb un strat suplimentar de protecție din gel în partea din față, pentru a proteja mai bine împotriva vibrațiilor venite de la asfalt. Este mai grea, la 235 g, prețul fiind de 170 euro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × two =