Acum citesti
Cursiere de carbon și mountain bike-uri 27.5 și aluminiu în gama Olympia 2014

Producătorul italian Olympia abordează o tactică puțin diferită de restul mărcilor de biciclete și va oferi un număr mai restrâns de modele, dar ceva mai elaborate. Dacă în materie de cursiere va prima carbonul de calitate, în ceea ce privește mountain bike-urile, pe lângă respectivul material, producătorul se aliniază tendinței mondiale de 29 și mai ales 27.5 inch.

Pentru pasionații de șosea și cursiere ușoare, Olympia a pregătit cadrul 849, urmașul lui CSLR, care cântărește exact cât numărul din noua denumire. Acesta va fi disponibil în 9 versiuni distincte de echipare, începând cu setul Shimano Ultegra și încheind cu grupa superioare a japonezilor Dura-Ace Di2, sau cu cele ale companiilor SRAM și Campagnolo. Rezistența cadrului o amplifică top tube-ul care este triunghiular, în timp ce chain stay-ul supradimensionat își aduce aportul în materie de rigiditate, trăsătură potențată și de multiplele tipuri de carbon folosite: T1000, T800 și M40J.

olympia_849

Un alt model performant al celor de la Olympia este Leader, plasat ca vârf de gamă. Pe lângă trăsături precum aerodinamică și greutate redusă, modelul aderă noii tendințe de frâne pe disc pentru cursiere. Producătorul pune accentul pe faptul că nu a folosit vechea versiune a cadrului pe care a adaptat-o acestor frâne, ci a reproiectat complet cadrul pentru a beneficia de toate avantajele acestora. Astfel, Leader va fi echipat fie integral cu setul SRAM Red, fie cu frânele hidraulice Red și în rest cu setul Force.

olympia_leader

În materie de mountain bike-uri 27.5, Olympia propune un model mai accesibil prin Drake 27.5. Destinat cumpărătorilor care nu au de gând să aloce un buget prea generos unui astfel de mountain bike, Drake dispune de un cadru din aluminiu 7005 și un design gândit să fie atractiv.

olympia_drake

La capătul opus al gamei 27.5 stă Nitro 2, o bicicletă destinată uzului competițional. Având deja din anii precedenți versiuni de 26 și 29 de inch, pentru mărimea intermediară inginerii au reproiectat cadrul respectâd geometria aferentă. Fabricat din carbon unidirecțional Toray T700, Nitro 2 are pare si de un head tube conic și rulment pedalier de tip PressFit.

olympia_nitro_2

Dar și alte modele au fost adaptate altor mărimi, cum este cazul lui CSL X2 care acum se poate găsi și în versiunea cu roți de 29 de inch. Carbonul unidrecțional Toray T800, T700 și M30 rămâne materialul ales, în timp ce printre restul de trăsături se află rulmentul pedalier PressFit, cablaj intern, DirectMount pentru schimbătorul de față, PostMount pentru frâne și ax de 12mm.

olympia_csl_x2_29

Doar pentru că în centrul atenției se află carbonul, nu înseamnă că restul de materialelor și-au pierdut din valoare. Tot în categoria mountain bike-urilor 29er, dar de această dată din aluminiu, se înscrie Bull 29”, plasat la intrarea în gama respectivă a celor de la Olympia. Cu toate acestea, beneficiază de un aliaj de aluminiu special conceput de către producătorul italian, cu o concentrație mai mare de magneziu, un procentaj mic de argint și beriliu, pentru a preveni oxidarea și a crește durabilitatea cadrului. Mai multe versiuni de echipare vor fi disponibile, începând cu linia Shimano Acera și încheind cu Shimano Deore XT.

olympia_bull_29

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − seven =