Acum citesti
Cursiere de anduranţă Opus din Canada

Opus_Allegro_carbon-disc-brake-endurance-road-bike_night-ridingCanadienii de la Opus bikes au creat şi ei o serie de cursiere de anduranţă pe care le dedică celor care chiar şi iarna încearcă să strecoare seara câteva ore de antrenament după servici, pe frig, noapte şi zăpadă. Este vorba de o serie de cursiere cu frâne pe disc şi ax thru, oferind câte un model pentru fiecare ciclist, de la modelele ieftine de aluminiu Andante până la cele performante de carbon Allegro.

Opus_Allegro_carbon-disc-brake-endurance-road-bike_front-flat-mountGenul acesta de biciclete, după cum am mai spus-o şi noi, se caraterizează printr-o geometrie mai lungă şi o frânare mai bună. Cei de la Opus folosesc termenul Progressive Geometry, ei încercând atât pentru modelele de carbon cât şi pentru cele de aluminiu să aducă un echilibru între confort şi performanţă pentru turele lungi şi de durată. Mărimile sunt alese astfel încât orice ciclist să îşi poată găsi bicicleta potrivită.

Cheia acestor biciclete este confortul, aici fiind vorba atât de poziţia pe bicicletă cât şi de senzaţia de încredere pe care aceasta ţi-o oferă. Pentru a obţine acest lucru, bicicletele sunt construite pe o platformă solidă cu frâne pe disc şi ax thru la ambele roţi. Doar cel mai ieftin model de aluminiu vine echipat cu frâne pe jantă,

Opus_Allegro-3_carbon-disc-brake-endurance-road-bike_completeModelul de carbon Allegro este disponibil în trei echipări. Cea mai ieftină este cea cu componente Tiagra 2×10 şi frâne hidro-mecanice TRP la 2400 USD. Următorul model este echipat cu 105 şi aceleaşi frâne la preţul de 2900 USD, modelul de top fiind echipat cu componente Ultegra mecanice şi frâne hidraulice Shimano pentru un preţ de 3400 USD. Toate au prinderi de etrier flat mount, headtube tapered, ax thru de 15/12 mm şi vin echipate cu anvelope Vittoria de 28 mm.

Opus_Andante-2_aluminum-disc-brake-endurance-road-bike_completeModelul de aluminiu Andante vine cu o gamă mai largă de echipări. Cel mai ieftin model, Andante 4, are frâne pe jantă şi ax QR clasic, componente Sora 2×9 iar preţul este de doar 1150 USD. Următorul model păstrează componentele dar oferă ax thru şi frâne pe disc TRP Spyre la preţul de 1500 USD. Echiparea Tiagra 2×10 cu frâne hidro-mecanice TRP costă 1800 USD iar modelul cel mai scump vine cu componente 105 2×11 şi aceleaşi frâne TRP la 2000 USD,

Opus_Alegria-1_carbon-womens-disc-brake-endurance-road-bike_completeExistă şi câteva modele specific feminine, respectiv modelele cele mai ieftine şi cele mai scumpe, atât de carbon cât şi de aluminiu, ele fiind denumite Sibelius. Preţul şi echiparea sunt în mare parte identice, dar modelele feminine au o finisare diferită: ghidon mai îngust, pipă mai scurtă, şa specifică feminină şi culori diferite.

Un lucru deosebit la bicicletele Opus este garanţia pe viaţă, indiferent că este vorba de un model de oţel, aluminiu sau carbon, aplicabilă doar primului cumpărător.

Mai multe informaţii se găsesc pe site-ul producătorului.

Informaţii preluate de pe bikerumor.com

 

 

 

 

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 1 =