Acum citesti
Cursiera pe disc Fair Wheel Bikes Factor are sub 5.1 kg

Producătorii de biciclete custom Fair Wheel Bikes din Tucson, Arizona sunt destul de cunoscuți pentru bicicletele lor ce concurează des la titlul de ”cea mai ușoară din lume”. Jason Woznick de la Fair Wheel Bikes spune despre ultima lor realizare că nu s-a dorit să se realizeze cea mai ușoară cursieră cu frâne pe disc din lume, ci doar una gata de competiție care să fie foarte ușoară.

Începând cu cadrul Factor O2 Disc mărimea 52 cm în culoarea Stealth Black, cadrul include unele piese speciale foarte ușoare. Greutatea cadrului este de 853.2 g, deloc rău pentru un model cu frâne pe disc.

În stilul clasic Fairwheel, echiparea include piese exotice de top de la Thm, Schmolke, Carbon-Ti, Tune, Extralite, Pillar și multe altele. Dar elementul cheie e că toate aceste piese sunt suficient de rezistente pentru a fi folosite în regim de competiție. De fapt Fairwheel spun că ar mai putea să scadă greutatea cu încă 340 g doar cu piesele pe care le au la dispoziție, dar au preferat unele cât mai de încredere.

Pentru partea de transmisie sunt folosite piese standard SRAM Red eTap, singura modificare fiind la rotițele deraiorului spate care sunt modelul Extralite. Angrenajul este un THM Clavicula SE cu foi Carbon-Ti și șuruburi KCNC SL.

Etrierii de frână sunt SRAM Red standard, dar discurile folosite sunt Ashima Ai2 de 160 mm cu șuruburi Rainbow din titan.

Roțile sunt custom, fabricate din jante FSE de 25 mm pentru baieu, butuci Extralite SPD de șosea și spițe Pillar Xtra Titanium cu nipluri din aluminiu, totul completat cu anvelopele Vittoria Corsa Speed Graphene de 23 mm. Greutatea totală a bicicletei este de 5,092 kg.  După cum am precizat mai sus, Fairwheel spun că ar putea aduce greutatea la 4,76 kg dacă se dorește. Așa că și dacă ei nu au încercat să facă cea mai ușoară cursieră pe disc din lume, se pare că asta au reușit.

Pentru mai multe informații, vizitați pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 3 =